- E39 var stengt en periode i forbindelse med bergingen, men åpnet igjen klokka 15.30, sier Magnus Storrø ved Vegtrafikksentralen.

En trailer kjørte av veien i Skjenalddalen i Orkdal og veltet søndag morgen. Politiet ble varslet 8.50. Traileren var på vei til Frøya og hadde kjørt fra Mandal, opplyser politiet.

Traileren var lastet med leppefisk som blir brukt i fiskeoppdrettsanlegg for å bli kvitt lakselus.

Traileren skal ha kommet for langt ut på veiskulderen, noe som førte til at veien ga etter, forteller politibetjent Ole Bjørhovde som er på stedet.

Poitiet melder på Twitter at veien blir stengt i forbindelse med bergingen.

Lettere skadet

Fører og passasjer kom seg ut av bilen, begge lettere skadet, og er kjørt til legevakten i Orkdal, forteller operasjonsleder Astrid Metlid hos politiet i Trøndelag. De skal ha fått seg en trøkk da bilen veltet og skal ha hatt en øm nakke, vondt i en fot og ellers være forslått, ifølge operasjonslederen.

Sjåføren er en 29 år gammel mann og passasjeren er en mann på 35. De er begge norske.

- Traileren hadde åtte tanker med 1500 liter i hver tank, opplyser politibetjent Ole Bjørhovde. Han slår fast at fisken er tapt. Det har gått hull på flere av tankene og noe fisk har rent ut.

Sugd opp fisken

Falck Orkanger sto for berging av bilen, og et annet selskap sørget for å suge opp fisken og få den deponert på forsvarlig vis.

- Det har rent ut diesel fra traileren og deler veibanen har fått seg en trøkk og er litt skadet. Veivesenet er informert, forteller operasjonsleder Metlid.  Det skal ikke være trafikale problemer.

Fisken anslås som tapt etter at traileren kjørte av veien og havnet på siden. Foto: Frank Lervik
Sjåføren og en passasjer ble lettere skadet, og ble sendt til legevakten i Orkdal for en sjekk. Foto: Frank Lervik
Traileren ble liggende på siden etter å ha kjørt av veien. Foto: Frank Lervik
Leppefisk
Sik ser tankene inni bilen ut. Foto: Frank Lervik