- Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten, opplyser operasjonsleder Monica Ravlo ved Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Funnet av Sea King

Det var et Sea King redningshelikopter som fant den omkomne 47-åringen i Vuddudalen lørdag formiddag.

Mannen var på tur med en gruppe fra et kommunalt bofellesskap da han forsvant ved middagstider torsdag 7. mai. Man antar at mannen skal ha falt og blitt liggende.

Lette i to døgn

Den autistiske mannen var hørselshemmet og kom bort fra turfølget på Skordalsvola i Åsen. Det var sju brukere og to ansatte fra kommunen med på turen. Folk lette etter mannen i to døgn før han ble funnet i et område som fra før skal ha blitt gjennomsøkt av letemannskapene.

NRK meldte i går at søsknene til 47-åringen har varslet at de vil anmelde kommunen. De mener det var for få ansvarlige personer som passet på turfølget som broren var en del av.

- De har vel brutt noe når de ikke har skaffet nok folk når de dro på tur, sier søsteren til 47-åringen, Marit Mohrsen Pettersen, til NRK.

Vil til bunns

Fylkeslegen i Nord-Trøndelag vil onsdag intervjue de involverte for å finne ut om det har skjedd noe som ikke burde ha skjedd da 47-åringen omkom i Vuddudalen.

- Vi har bedt om dokumentasjon fra Levanger kommune, og starter med intervju onsdag. Det blir på en måte en slags revisjon, hvor vi snakker med dem som var delaktig på turen, og ledelsen i kommunen, sa fylkeslege Marit Dypdal Kverkild hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag til adressa.no i går.

Ingen meldeplikt

Ingen kommuner i Nord-Trøndelag – i motsetning til sykehusene – har meldeplikt til Fylkesmannen i saker hvor det skjer uventede ting som blant annet fører til dødsfall.

- Derfor er vi veldig glade for at kommunen ønsker at vi kommer med vår vurdering, og får gjort en ordentlig gjennomgang, opplyste hun.

Fylkeslegen regner med at det vil ta noen uker før deres svar foreligger.