- Det jobbes fortsatt med avhør av vitner. Samtidig sjekkes digitale spor fra telefoner og lignende, sier politiadvokat Kornelia Lykke til adressa.no.

LES OGSÅ (PLUSS): Startet i ny jobb samme dag som hun ble drept

Hun opplyser at politiet også venter på den endelige obduksjonsrapporten etter drapet på Nilofer Naseri i slutten av september. Den foreløpige rapporten har konkludert med at 27-åringen døde av ytre vold.

Fengsles på nytt

Klokken 20.57 den 28. september fikk politiet melding om en alvorlig voldsepisode i et bolighus i Melhus. Det viste seg at 27 år gamle Nilofer Naseri var drept. Kort tid etter ble hennes ektemann (også 27) pågrepet og siktet for drapet.

Etterforskningen av drapet pågår fortsatt for fullt. I tillegg til vitneavhør og analyse av digitale spor, venter etterforskerne på resultatet av ulike tekniske undersøkelser, opplyser Lykke.

LES OGSÅ - Barnet (2) var i leiligheten da drapet skjedde

Den drapssiktede ektemannen til Nilofer Naseri har vært avhørt flere ganger. Foranledningen for drapet skal ha vært en krangel om en regning. Mannen har ikke tatt stilling til om han erkjenner straffskyld. Drapssiktede har sittet i varetekt siden drapet skjedde. I neste uke utløper varetektsperioden.

- Han vil bli begjært fengslet på nytt, bekrefter Lykke.

Etterforsker politiet

Nilofer Naseri (27) anmeldte den drapssiktede mannen (27) for vold og trusler to ganger før hun døde. Den første anmeldelsen ble henlagt på bakgrunn av bevisets stilling og oversendt som sivil sak til konfliktrådsbehandling. Den siste anmeldelsen kom samme dag Naseri ble drept.

Anmeldelsen manglet kun underskriften fra avdøde, før politiet kunne gå videre med saken. Nylig besluttet Spesialenheten for politisaker at politiets kontakt med Naseri i forkant av drapet, skal etterforskes.

- Nå er det opp til spesialenheten å vurdere om vi har vært ansvarlig nok før drapet fant sted. Om vi har gjort en god nok jobb, eller ikke, sa konstituert politimester i Sør-Trøndelag, Marit Fostervold.

Mer enn 200 personer møtte opp da Nilofer Naseri ble begravet på gravlunden på Kolstad 5. oktober.