– Tenk på at du står på kanten, og holder på å falle ned i hullet, hvor i all verden ble det av den hvite kaninen?

Olve Løseth og Mads Bones står på kne og roper instruksjoner til Emilie Mordal Konradsen (bildet) inne i et fotostudio på Ringve videregående skole. Det er photo-shoot for plakaten til årets BUL-forestilling på Munkholmen, Alice i eventyrland.Mads og Olve vifter med noen store papplater mens Emilie gjør sitt beste for å se ut som hun er i ferd med å snuble ned i kaninhullet, med stor suksess.To måneder før Alice i eventyrland har premiere har de 30 skuespillerne øvd i snart en måned, men ennå er det en del som gjenstår.

– Jeg har ennå ikke sett hele manus, bare enkelte scener, smiler hovedrolleinnehaver Emilie. Men allerede har hun fått et godt inntrykk av sin rollefigur.

– Alice var skrevet veldig annerledes enn i Disney-versjonen jeg kjente fra før. Her er hun tøffere og utfordrer de rare figurene, sier Emilie.

Egen versjon

Olve Løseth og Mads Bones har kommet tilbake til hjembyen og teaterlaget hvor de vokste opp etter endt teaterutdanning. De har skrevet sin egen versjon av Lewis Carrols kjente roman om Alice.

– Historien om Alice er så fri og drømmeaktig i formen at det er lov til å leke seg litt med den. Vi har tatt utgangspunkt i at Alice besøker eventyrland, og har flettet inn figurer fra norske eventyr, forklarer Mads. Olve legger til at de også ønsket å gjøre fortellingen om Alice mer tidløs. De to har også skrevet nye sanger til Alice, men vil ikke kalle det en musikal.

– Det er en familieforestilling med musikk, sier de i munnen på hverandre.

Historien om Alice i eventyrland mangler ikke utrolige hendelser. Alice krymper og vokser, møter katter som forsvinner, og svømmer i et hav av tårer. Dette kan by på scenografiske utfordringer, men Mads og Olve ville ikke bruke filmtriks for å få Alice til å vokse.

– Vi får jo ikke Emilie til å bli større eller mindre, men vi har en ganske god ide om hvordan vi skal løse det. Jeg vil ikke si akkurat hva den går ut på, men du kan si at Munkholmen vokser og krymper rundt Alice, smiler Olve. Å bruke småbarnspsykologi kan også være et godt triks.

– Når filurkatten blir usynlig, kan det være at det bare er den som tror den blir usynlig, akkurat som når unger tar hendene foran ansiktet og er borte. Og Alice får publikum til å spille med på det, sier Mads.

Men på plakaten er det lov med litt filmtriks. Mads og Olve vifter alt de kan for å kjolen til Emilie til å fly rundt henne. Når det ferdige bildet legges på en kunstig bakgrunn ser de ut som Alice er på vei ned i kaninhullet.

– Det har vært gøy å prøve seg som fotomodell, men jeg er glad jeg fikk mye instruksjoner på hva jeg skulle gjøre, sier Emilie, som innrømmer at hun likevel foretrekker å stå på scenen. Alice i eventyrland har premiere på Munkholmen 8.juni.

Foto: Torill Ustad Stav
Foto: Torill Ustad Stav