Det forteller den siktedes advokat Christian Wiig til Namdalsavisa.

– Når ble du kontaktet av den siktede?

– Siktede henvendte seg til meg i går ettermiddag mens jeg var på veg hjem fra ferie, sier Wiig.

– Hvordan bistår du den siktede i denne saken?

– Jeg har i ettermiddag sendt e-post til politijuristen der jeg varsler at siktede ønsker meg til stede ved eventuelle videre avhør. Jeg har også bedt sendt meg siktelsen og de dokumenter jeg i dag kan få, svarer den anerkjente advokaten.

– Føler seg forhåndsdømt

– Hvordan reagerer den siktede på det massive pressekjøret?

– Siktede føler seg forhåndsdømt av mediene, spesielt fjernsynet vedrørerende anklagen om at handlingen skal være rasistisk motivert.– Beklager han og angrer han voldshandlingen?

– Siktede ønsker å be fornærmede om unnskyldning for det som skjedde, men han er helt klar på at det ikke var noen rasisme involvert, sier Christian Wiig.

18-åringen, som er siktet for legemsfornærmelse, har erkjent de faktiske forhold. Til politiet har han forklart at det har vært en uoverensstemmelse i forkant av denne hendelsen som gjør at de står sammen og krangler. Men det er ikke helt klart hva som gjør at de krangler.LES OGSÅ: – Jeg filmet det fordi jeg skulle ha noe å vise alle vennene mine

I en video, som ble spredt til flere medier torsdag, kommer en bil kjørende opp mot to personer, hvorav den ene gutten har hodet til en annen gutt i lås under armen.

Videre blir gutten tvunget ned på alle fire og får så kommandoen «ned!» gjentatte ganger, før han blir slått i bakhodet slik at ansiktet smeller i asfalten. Etterpå viser videoen at gutten blir dratt langs bakken.

I bilen sitter flere personer, og det kan høres latter mens voldsutøvelsen. I det personen går inn i bilen igjen høres et smell, og det kan virke som frontruta blir knust. Deretter sier noen i bilen «Kjør dem ned!».

Videoen knyttes av politiet til en voldshendelse som ble anmeldt i Namsos natt til 5. juli.LES OGSÅ: - Folk vil ikke snakke med meg lenger

– Overgår hverandre

– For øvrig kan jeg saken kun fra mediene. Jeg kan imidlertid ikke erindre en sak der siktede av fjernsynskanalene er blitt så sterkt anklaget for noe som fremdeles er under etterforskning. Her overgår fjernsynskanalene hverandre i å presentere en konklusjon i en sak som fremdeles etterforskes, sier advokat Christian Wiig.

Familien ønsker ikke å uttale seg mer til media om saken – og ber om fred i ei tung tid.LES OGSÅ: - Kan være en del av et miljø som forherliger vold