- Det foreligger ikke tvil om at tiltalte har gjort dette. Drapene er utført på en grotesk og bestialsk måte, heter det i dommen.

TV-ADRESSA: Her får Mirzaolimov opplest deler av dommen

TV-ADRESSA: Ønsker ikke å anke dommen

Kikket i bordet

I dommen går det også frem at drapet på Vollum ligger helt på grensen til overlagt drap, sa tingrettsdommer Lisa Elin Bech.

Dobbeltdrapsmannen satt duknakket og kikket ned i bordplata under mesteparten av domsavsigelsen.

LES OGSÅ: - Har ødelagt mange liv

Tingrettsdommeren understreket at ingen ting i dommen var unntatt offentligheten, og ba derfor at dommen ble behandlet med varsomhet.

Drapsmannen fra Overhalla fikk en knusende dom i Namdal tingrett og ble funnet skyldig på alle punkter. Retten har spesielt festet lit til den ti år gamle jenta som overlevde og som var vitne til at venninnen Cicilie ble drept i senga.

Hennes dommeravhør har vært avgjørende for dommerne.

Historisk erstatning

Namdal tingrett har dømt usbekeren til å betale 456 000 kroner for tap av forsørger til den ti år gamle jenta som overlevde, mens hennes far får 450 000 kroner i tap av fremtidige inntekter.

- Jenta er helt avhengig av sin far og trenger oppfølging, heter det i dommen.

Ti-åringen er også tilkjent 380 000 kroner i oppreisining.

- Det er det høyeste beløpet en norsk rett har dømt noen til å betale i oppreisning, sier bistandsadvokat Inger J. Dehlie.

Men dette beløpet var likevel godt undetr det bistandsadvokatene på forhånd hadde bedt om.

- Vi mener det er på tide at det norske rettssystemet hever grensene for hva som skal utbetales i oppreisning. Dette er en begynnelse, mener Dehilie.

Drapsmannen må også betale oppreisningerstatning på 175 000 kroner til hver av foreldrene til Cicilie Watnan Lian.

Erkjente et drap

- Dommeravhørene var meget godt ledet og at barnet frensto som svært troverdig. Hun har gitt en klar beskrivelse av det som skjedde, sier tingrettsdommer Lisa Elin Bech.

Drapene skjedde natt til den 30. april i Wollums hjem i Overhalla. Den 27 år gamle usbekeren har innrømmet drapet på Vollum, men han erkjente under rettsaken ikke skyld i drapet på Watnan Lian.

Rettsaken startet i Namdal tingrett 22. oktober, og bevisførselen var over fredag 26. oktober.

Bahadir Mirzaolimov ble etterlyst etter at de to drepte ble funnet i Overhalla. Da hadde han allerede forlatt den nordtrønderske bygda.

Ville ha strafferabatt

Han ble pågrepet på E6 ved Siemens-bygget i Trondheim tidlig på morgenen den 1. mai. Da hadde han blitt gjenkjent av en politipatrulje som passerte usbekeren som gikk i veikanten.

Vollum var gravid med tvillinger da hun ble drept - Bahadir Mirzaolimov var faren.

Aktor Jan H. Dahle hadde før domsavsigelsen lagt ned påstand om 21 års fengsel, mens usbekerens forvarer, Arve Opdahl, mente 15 til 18 års fengsel var nok.

Bahadir Mirzaolimov tok betekningstid med tanke på en mulig anke etter domsavsigelsen.

Foto: Foto: PRIVAT
Bahadir Mirzaolimov kan bli dømt til lovens strengeste straff. Dersom det blir 21 år risikerer usbekeren å bli sittende bak murene svært lenge. Foto: PRIVAT
Foto: LEIF ARNE HOLME
Foto: Leif Arne Holme