Foto: Foto: PRIVAT

Påtalemyndigheten legger ned påstand om 21 års fengsel for Overhalla-drapene.

TV-ADRESSA: Krever 21 års fengsel

I sin prosedyre sa aktoren at drapene på Anne Grete Vollum (35) og Cicilie Vatnan Lian (7) ikke var overlagt, men tett opp mot det. Bahadir Mirzaolimov skal få fratrekk for 219 dager i varetekt.

Ikke normalt liv

- Han har på det mest brutale frarøvet to mennerskers rett til å leve. Han har også med sin handling ført til at de to tvillingfostrene ikke fikk muligheten til å komme ut i verden. Han har også fratatt jenta (10) muligheten til å leve et normalt liv, sier Dahle.

Bahadir Mirzaolimov (27) sitter foroverbøyd i en grå genser, og se ned, mens aktoren forklarer bakgrunnen for sin påstand om lovens strengeste straff.

Drapsmotiv

Påtalemyndigheten mener motivet for drapet på Anne Grete Vollum er bruddet med Bahadir Mirzaolimov. At han ikke skulle få være med på fødselen av tvillingene de ventet, eller ha kontakt med barna, skal også ha vært en utløsende faktor.

Fengselsstraff

Det var usikkert om aktoren ville kreve 21 års fengsel for den dobbeltdrapstiltalte usbekeren, eller om han vil få strafferabatt for å ha tilstått det ene drapet. I prosedyren fjernet aktoren all tvil.

- Ordinært ville det vært en mulighet for en såkalt tilståelsesrabatt, men jeg mener at på bakgrunn av det andre drapet er det ikke rom for å gi tilståelsesrabatt.

Aktor Dahle har blant annet pekt på at tekstmeldingen som 27-åringen skal ha lagret på sin mobil i løpet av drapsnatta kan gi indikasjoner på at det ene drapet var planlagt. Han mener 27-åringen også hadde tid til å overveie sine handlinger under den lange spaserturen fra Grong.

Tilståelsesrabatt

Selv om den drapstiltalte 27-åringen hevder at han ikke husker drapet av Cicilie har han likevel krevd tilståelsesrabatt. Dette begrunnes med at han tidlig tilsto drapet på Anne Grete Vollum og at han knyttet seg til alt det som skjedde i huset.

Forsvarer Arve Opdahl legger ned påstand om at hans klient frifinnes for alle tiltalepostene, utenom drapet på Anne Grete Vollum.

TV-ADRESSA: - 21 å r er for mye