Kjell Olav Moen (t. h.) fra Kripos fortalte i dag hvordan han opplevde avhørene av Bahadir Mirzaolimov. Her sammen med usbekerens forsvarer Arve Opdahl. Foto: JENS PETTER SØRAA

Kjell Olav Moen fra Kripos har gjennom flere avhør hørt Mirzaolimov fortelle det han husker fra drapene i Overhalla. Samtidig har han også gitt sterke inntrykk av at han ønsket å ta sitt eget liv.

- Han spurte blant annet hva som skjedde hvis han døde på cella, om han da ville bli sendt til Usbekistan og gravlagt, til tross for at han ikke var kristen, forklarte Moen.

Ønsket å dø

27-åringens forsvarer, Arve Opdahl, ba Moen være enda mer spesifikk.

- Han har gjentatte ganger gitt uttrykk for at han ønsker å ta sit eget liv. Han så på seg selv som et dårlig menneske, som hadde tatt livet av to andre personer, men greide ikke å ta sitt eget liv. Han har også sagt at den lykkelige slutten var hvis noen kom inn i retten og skjøt og drepte ham, svarte Moen.

Han opplyste at fengslet ble spesielt informert om faren for selvmord.

Tok tabletter

Mirzaolimov forklarte selv i retten i går at han skal ha inntatt flere tabletter, samt forsøkt å kutte seg med en kniv, etter dobbeltdrapene på Skogmo. I avhør med kriposetterforskeren har han også forklart at familien fortjente å få høre hva som skjedde natt til 30. april.

- Han sa at de eneste som har krav på å få vite hva som skjedde er de som bor på Overhalla, sa Moen i retten i ettermiddag.