I dag starter politiet kampanjen «Hvor lite skal du finne deg i?»

- Økt oppmerksomhet og kunnskap om vold i nære relasjoner kan bidra til at flere slike saker kommer frem i lyset, slik at flere voldsutsatte og andre berørte kan få hjelp, mener Bjerkem, som er politimester ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Les også: Hvert fjerde norske drap er partnerdrap

Store mørketall

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress i 2013 er det kun 26,3 prosent av kvinner som utsettes for grov vold som anmelder forholdet. Det er store mørketall og mange grove kriminelle handlinger som politiet aldri får vite om.

Flere må anmelde

Den nasjonale kampanjen har til hensikt å sette fokus på vold i nære relasjoner. Kampanjen er en del av en tiltakspakke med bakgrunn i Justis- og beredskapsdepartementets handlingsplan mot vold i nære relasjoner «Et liv uten vold» (2014-2017), og ønsket er at tiltakene samlet sett skal bidra til å øke tilliten til politiet, slik at flere voldsutsatte anmelder lovbrudd.

Les også: Strengere strafferammer for vold i nære relasjoner

Rett til å leve uten frykt

Kampanjens hovedbudskap er: «Hvor lite skal du finne deg i?»

- Alle mennesker har rett til å leve uten frykt og vold. Spørsmålet er ikke hvor mye du skal finne deg i, men hvor lite. Mange finner seg i altfor mye, sier politimester Sigbjørn Bjerkem.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.