Saken ble behandlet torsdag. I vedtaket ber fellesnemnda om at stillingen tas ut av organisasjonskartet fordi de ikke ser behovet for en slik stilling, melder Fosna-Folket.

Det er tidligere rådmann Kai Terje Dretvik, som nå har permisjon, som i utgangspunktet var tiltenkt rollen som kommuneadvokat. Dretvik fikk en meget gunstig arbeidsavtale, en avtale som er kjent ugyldig blant annet i en granskingsrapport utført av Revisjon Midt-Norge IKS.

Hverken Fosna-Folket eller Adresseavisen har lykkes i å få en kommentar fra Dretvik torsdag. Han har tidligere sagt at man mener han fortsatt har en arbeidsavtale som kommuneadvokat i nye Indre Fosen kommune.

Vedtaket torsdag ble banken gjennom uten debatt, ifølge Fosna-Folket. Varaordfører Bjørnar Buhaug (Sp) kommenterer at de har vært en rask saksgang:

- Det er ikke noe kontroversielt i det i det hele tatt. Det er ikke noe poeng i å ta ordet for bare å gjøre det. Det har vært en lang dag. I denne saken skal vi være ryddige. Det er vår plikt å rydde opp i avtalene, sier Buhaug til lokalavisa.

Kommentaren: Skamløse kommunetopper

Les også: Leksvik-ordfører opp nesten 40 prosent i lønn på tre år

Les også: Har ikke lenger tiltro til Dretvik som kommuneadvokat