Forsvarer Arve Opdahl (t.h.) konstaterer at Bahadir Mirzaolimov ble fengslet for fire uker. Politiadvokat Elin Utvik ba opprinnelig om åtte uker. Foto: VEGARD EGGEN

Sørgeprotokoll: Skriv din kondolanse

Det opplyser politiinspektør Ludvig Strugstad overfor adressa.no.

Den 26 år gamle usbekeren har erkjent at han var på åstedet da drapene skjedde, men han har ikke erkjent straffeskyld. Politiet vil nå be om at det oppnevnes rettspsykiatere for å gjøre en vurdering av mannen.

Lukkede dører

Aktoratet fikk i dag medhold da tingretten besluttet å lukke dørene under fengslingsmøtet mot usbekeren.

Mirzaolimov (26) var selv ikke tilstede i Trondheim tingrett da fengslingsmøtet startet klokken 10.00 i dag. Gjennom sin forsvarer Arve Opdahl har Mirzaolimov på forhånd samtykket i fire ukers varetektsfengsling.

Fengslingsmøtet ble ledet av dommer Ingrid Stigum. Tilstede var politiadvokat Elin Utvik og forsvarsadvokat Arve Opdahl.

Politiet ba om at fengslingsmøtet ble avholdt for lukkede dører, men forsvarer Opdahl motsatte seg dette.

Spekulasjoner

- Lovens utgangspunkt er at fengslingsmøter skal gå for åpne dører, sa Opdahl, som mente de mange mediespekulasjonene i saken var ytterligere en grunn god nok for å holde dørene åpne og gi mediene tilgang til korrekt informasjon.

Retten besluttet likevel at fengslingsmøtet skulle holdes for lukkede dører «av hensyn til etterforskningen og privatlivets fred». Tingrettsdommer Ingrid Stigum vektla også hensynet til drepte Anne Grete Vollums ti år gamle datter da hun besluttet å stenge dørene.

Allerede før rettsmøtet startet gjorde aktor det klart at hun ville be om brev- og besøksforbud for siktede samt et forbud mot aviser og kringkasting. Mannens forsvarer, Arve Opdahl, gjorde det på vegne av sin klient klart at han vil godta fire ukers varetekstfengsling uten restriksjoner.

Fire uker

Politiet ba i utgangspunktet om åtte ukers varetekt, men tingretten bestemte at Mirzaolimov foreløpig skal sitte fengslet i fire uker - frem til 31. mai. Mirzaolimov er ilagt brev- og besøksforbud.

I og med at selve fengslingsmøtet gikk for lukkede dører er begrunnelsen for fengslingen unntatt offentligheten.

Les mer: Alt om dobbeltdrapet

Forsvarer Arve Opdahl (t.h.) og aktor, politiadvokat Elin Gjutvik. Foto: VEGARD EGGEN
Dobbeltdrapssiktede Bahadir Mirzaolimov ble tirsdag pågrepet i Trondheim. I dette huset i Overhalla ble to personer funnet drept i går.
35 år gamle Anne Grete Vollum og 7 år gamle Cicilie Watnan Lian ble funnet drept på Skogmo i Overhalla 30. april i år.
Det blir ingen nye avhør av Bahadir Mirzaolimov (26) før tidligst mandag. Foto: POLITIET