Menn som vil delta på turistforeningens singeltur i Trollheimen fra 15. juli, må stå på venteliste. For damene er det fremdeles ledige plasser.

I midten av juni skrev adressa.no at turistforeningen etterlyste single menn til fjelltur. Da sto damene i kø for å delta, og Trondhjems Turistforening (TT) søkte etter single menn. Nå har det altså snudd.

– Menn vil ha skikkelig tur

– En forskjell er at sist var det treff, der vi lå på Nedalshytta og gikk dagsturer. Denne gangen skal de gå fra hytte til hytte i Trollheimen. Kanskje menn heller vil det enn å bo på samme hytte, sier turansvarlig i TT, Eva Austvik. På den planlagte singelturen i juli skal de gå trekanten i Trollheimen med en topptur til Snota. I turprogrammet er turen karakterisert som krevende.

Mannsdominansen på denne turen kan tyde på at kvinner som gjerne vil på tur med mange menn, bør velge krevende fellesturer fra hytte til hytte. Austvik forteller at det nesten alltid er overvekt av damer på turistforeningens fellesturer, men at det er lettere å få med menn når turen går over flere dager.

– Menn vil helst ha en skikkelig tur.

Les også: – En av de tregeste sesongstartene i fjellet

Fremdeles snø i fjellet

– Kanskje noen har fått med seg at rutene våre er litt utfordrende ennå med en del snø. Mellom Gjevilvasshytta og Trollheimshytta er det snø på Mellomfjell, og på ruta til Snota er det en del snø, sier Austvik.

Les også: På jakt etter kjæreste? Da kan luefargen kan hjelpe deg

– Kan mannsovervekten denne gangen ha sammenheng med at adressa.no skrev om at det manglet menn sist?

– Ja, kanskje det. Jeg har ikke analysert grunnen til at det denne gangen er flest menn som vil på tur.

Mulig å finne den rette

– Er det mulig å finne den rette på en singeltur med turistforeningen?

– Ja, det er det. Vi hadde en singeltur en vinter. Da fikk vi brudebilde en stund etter av to som møttes på den turen. Det er absolutt en mulighet for å finne den rette, sier Eva Austvik i TT.

Foto: ©RICHARD SAGEN;Adresseavisen, Foto: ©RICHARD SAGEN, Adresseavisen, +47 95198665