Arrestasjonen førte til beslag av ytterligere 7,3 kilo marihuana i en kjellerbod på Nardo i Trondheim, som knyttes til den tiltalte mannen.

I februar må 33-åringen bosatt i Trondheim møte i Sør-Trøndelag tingrett sammen tre andre personer fra Bergen-området. De er alle tiltalt i narkosaken, som dreier seg om de over 14 kiloene med narkotika.

Gjemt i hjulbrønn

Ifølge tiltalen skal en 44 år gammel kvinne natt til onsdag 4. desember i 2013 ha fraktet de 7,6 kiloene med hasj samt de 7,3 kiloene med marihuana i en VW Golf leiebil. Hun skal ha kjørt strekningen Oslo-Trondheim. Deretter ble bilen levert hos leiebilfirmaet Avis på Værnes.

- Vi mener at denne saken starter med den innleverte leiebilen. Når utleieselskapet skulle klargjøre bilen til neste kunde, ble det oppdaget en mistenkelig innpakning i hjulbrønnen i bilen. Dette skjedde få timer etter den var levert på Værnes. Politiet på Stjørdal ble da varslet, sier statsadvokat Per Morten Schjetne.

Åtte pakker med hasj

I hjulbrønnen ble det funnet en Armani jeans-pappeske. I esken lå det åtte pakker med hasj på totalt 7,6 kilo, som var tapet sammen.

På kvelden denne onsdagen møtte den tiltalte 33-åringen opp hos leiebilfirmaet på Værnes. Ifølge tiltalen forsøkte han å hente ut pakken som lå i leiebilen.

- Mannen ble da pågrepet, sier Schjetne.

I etterkant av pågripelsen gjorde også politiet marihuana-funnet i kjellerboden på Nardo. 33-åringen hadde tilgang til denne boden fordi han hans kjæreste bodde på stedet. Denne kvinnen er ikke siktet i tilknytning til beslaget.

Mener marihuana lå i bilen

- Det er gjort tekniske undersøkelser av dette beslaget, som gjør at vi mener at også marihuanaen har ligget i leiebilen, sier statsadvokaten.

- Hvordan skal dette partiet ha blitt overlevert til den tiltalte 33-åringen?

- Det kan vi ikke svare på, sier Schjetne.

- Hvorfor ble hasjen liggende igjen i leiebilen på flyplassen?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere før rettssaken. Det blir en del av bevisførselen, forklarer statsadvokaten.

Erkjenner ikke

33-åringen er tiltalt for oppbevaring av narkotika samt for å ha forsøkt å hente ut pakken hos Avis. Den tiltalte mannens forsvarer, Thomas Øiseth, vil foreløpig ikke kommentere saken. Advokat Annette Barlind opplyser at hennes klient, den 44-årige kvinnen, nekter straffskyld.

- Hun kommer til å forklare seg i tingretten og begrunne dette nærmere, sier forsvareren.

- Overførte penger

Også to menn på 30 og 44 år er tiltalt i saken. De var ikke med på turen til Trondheim, men medvirket til narkotransporten oppover, mener påtalemyndigheten.

Ifølge tiltalen formidlet 30-åringen transportoppdraget til 44-åringen, som igjen formidlet dette til kvinnen, som skal ha kjørt leiebilen. 30-åringen skal ha gitt kvinnen informasjon om hvordan transporten skulle gjennomføres og ifølge tiltalen bestilte han leiebilen på vegne av henne. Han skal også ha gitt kvinnen delbetaling for utførelse av oppdraget.

Den andre mannen skal ifølge tiltalen ha overført 6500 kroner til kvinnens konto til dekning av utgifter, han bestilte returbillett med fly fra Trondheim til Bergen for henne samt hadde jevnlig kontakt med damen per telefon under transporten nordover. 44-åringen nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer Jon Håkon Hegdahl.

- Hvor skulle narkotikaen?

- Det store kvantumet gjør det nærliggende å tro at det var ment for videresalg i Trondheim og Trøndelag, sier statsadvokat Schjetne.

Det er satt av tre dager til straffesaken i Sør-Trøndelag tingrett.

Narkotikaen i bilen var pakket og lå i denne esken. Foto: Politiet
Hasjpartiet lå i hjulbrønnen i denne leiebilen på Værnes. Foto: Politiet