Aksjonslåten «Heimlaus», laget av musiker Odd Walter Bakksjø, blir fremført og solgt som cd-singel.

– Det blir musikk, barnesang, dans og kor. Det er godt å være i lag om en slik ting. Her er det mange barn som opplever at det er trist at klassevenninner har forsvunnet, og det er fint for dem å se at flere bryr seg, sier arrangementsansvarlig Mette Svanheim Hollup, som er i styret til støttegruppa.

Pengene går til rettssaken for å få de syv palestinske søstrene fra Namsos hjem. I sommer ble de tvangsreturnert til Jordan etter å ha bodd nesten ni år i Nord-Trøndelag. To av jentene var født og oppvokst her. Nå planlegger familien, med hjelp fra støttegruppa, en rettssak mot den norske stat.

Se video: Slik lever søstrene nå

En stor dugnad

Ingen av dem som bidrar til arrangementet, tar seg betalt.

– Mange lokale artister skal bidra med sang og musikk. Noen kjente navn har sagt at de vil komme, men det er ikke bekreftet ennå. Elever fra klassen til en av jentene, Bayan, skal opptre. Alle som bidrar, både fra kulturhuset, lyd, lys og alt annet, jobber på dugnad, så alle pengene går til saken, sier Hollup.

Les også: Angrer ikke på at han løy om identiteten

Plateslipp på storsenter

Cd-en som er laget til støttearrangementet blir sluppet på storsenteret i Namsos lørdagen før konserten.

– Her blir det også loddsalg. Vi har fått inn gavekort og fruktkorger fra lokale bedrifter, sier Hollup.

Det er hennes mann Stig Hollup som er musikalsk ansvarlig for arrangementet 24. november.

Norske utlendingsmyndigheter mener familien ikke har rett på asyl eller opphold på humanitært grunnlag. De peker blant annet på at faren har oppgitt feil identitet og at familien har oppholdt seg lenge ulovlig i Norge.