39-åringen tok plass i vitneboksen klokken 09.08 torsdag. Han nektet straffskyld på mandag. Tirsdag ble han navngitt av «trykkern» som den første sjefen for dopingfabrikken i Trondheim.

- Alle i min omgangskrets visste at jeg brukte steroider. De fleste visste at jeg solgte, forklarte 39-åringen.

Doping viktigere enn alt

Fra vitneboksen fortalte han rolig om et steroidmisbruk som begynte på slutten av 2000-tallet da 39-åringen studerte ved NTNU.

- Jeg føler det tok litt overhånd og det ble viktigere enn utdannelsen, viktigere enn alt. Og det koster penger, sa han.

- Anså man det som ulovlig? Spurte tingrettsdommer Rune Lium.

- Nei.

For å finansiere eget forbruk begynte han å kjøpe doping av bekjente i Oslo. Han fikk til eget bruk, og solgte videre lokalt til andre bekjente.

- Begynner du på det løpet der så blir det flere og flere. Og det ballet på seg, sa han i retten.

Opprettet lager og solgte på nett

Etter hvert opprettet han et lager av dopingmidler hjemme hos 44-åringen kjent som «trykkern». Leverandøren fra Oslo ville ut av geskjeften i 2004 og da skal 39-åringen ha fått tilbud om å kjøpe pillepressen hans.

- Den kostet 50 000, sa 39-åringen.

Deretter begynte 44-åringen å lage anabole steroider hjemme i garasjen. De trykte merkelapper som lignet merkelapper fra eksisterende selskaper som de klistret på de hjemmelagde midlene. Ideen om å selge dopingmidlene over nett, kom fra USA via leverandøren i Oslo, ifølge 39-åringens forklaring.

- Han i Oslo begynte med nettsalg i 2002, dette hadde han sett bli gjort i USA.

- Latterlig

39-åringen nekter for å ha vært inne på dopingbørsen Anabolic Forums, men erkjente torsdag skyld for deler av tiltalen mot ham.

Han gikk også hardt ut mot det som har blitt Europas største dopingetterforskning, og uttalelser fra aktoratet om at omsetningen fra dopingfabrikken kan ha vært opp mot 100 millioner kroner.

- Politiet har gitt saken en dimensjon som er helt latterlig, mener jeg.

- Jeg kunne ikke bestemme

44-åringen har omtalt 39-åringen som «sjef1» Beskrivelsen var ikke 39-åringen enig i. Begge to nekter for å være del av en organisert kriminell gruppe, slik aktoratet mener.

- Jeg var ikke mer sjef enn at jeg kjøpte inn varer. Jeg kunne ikke bestemme over ham. Vi var to kompiser, forklarte 39-åringen for retten.

Tingrettsdommer Lium spurte hvordan fortjenesten ble fordelt mellom mennene. Ifølge 39-åringen fikk han mer penger enn 44-åringen. 39-åringen dekket også tapene, dersom varene ikke svarte til kundenes forventninger.

- En gang var det en kunde som passerte en dopingtest, sa han, til latter fra aktørene i retten.

Kunden var naturlig nok ikke fornøyd med kvaliteten på dopingmidlene han hadde kjøpt.

- Skylapper

I årevis brukte 39-åringen mye doping selv. Han fortalte om helseproblemer, men uten at han fulgte legenes råd om å slutte.

- Jeg hadde veldig skylapper og det var en så stor del av identiteten min. Så jeg begynte på igjen, sa han lavmælt.

Lageret hjemme hos 44-åringen ble utvidet til å bli en pillefabrikk. 39-åringen mener at trykkingen av piller startet i 2006, i motsetning til 44-åringen som skal ha sagt 2003 eller 2004 til politiet.

I 2008 hevder 39-åringen at han trakk seg ut. Onsdag viste påtalemyndigheten en e-post som skal komme fra 39-åringens adresse. Der går det frem at han har solgt virksomheten til en annen, også navngitt 28-åring.

- Jeg fryktet for å bli arrestert. Da sendte jeg e-posten om at jeg ville trekke meg. Jeg anså meg som ute og solgte varelageret for 100 000.

E-posten kan du lese i torsdagens utgave av Adresseavisen. Ifølge tiltalen mot 39-åringen mener påtalemyndigheten at han har medvirket til dopingproduksjonen helt frem til 2012. Det avviser 39-åringen selv.

- Jeg skulle ønske jeg kastet pillepressen på sjøen, sa han i retten.