I eneboligen til den drepte Anne Grete Vollum tok politiet beslag i minst to mobiltelefoner. Telefonene kan gi informasjon om hvem den 35 år gamle kvinnen hadde kontakt med i forkant av drapet.

Sporing

– De vil bli undersøkt på vanlig måte, blant annet med tanke på sporing, sier lensmann i Overhalla, Erling Lundstadsveen, til adressa.no.

Bahadir Mirzaolimov (26) fra Usbekistan ble pågrepet i Trondheim tirsdag morgen, og vil forklare seg for Kripos på onsdag. Han er siktet for forsettlig drap på 35 år gamle Anne Grete Vollum, bosatt på Skogmo i Overhalla, og syv år gamle Cicilie Watnan Lian.

Vollum var gravid og ventet tvillinger sammen med mannen politiet antar er drapsmannen. Vollum og Mirzaolimov giftet seg hos Sorenskriveren i Namsos i november i fjor, men på nyåret ba den drepte kvinnen om skilsmisse. Formelt ble de separert 13. mars i år.

Eget etterforskningstema

Politiet kan foreløpig ikke si hvem telefonene tilhører, men undersøker nå om den siktede usbekeren hadde telefonisk kontakt sin fraseparerte kone i forkant av drapet.

– Det er et etterforskningstema, og en del av et eget prosjekt der vi ennå ikke er i mål, sier Lundstadsveen.

Usbekeren ble tirsdag presentert for siktelsen, sine rettigheter og en liste over alternative forsvarere. Ifølge Lundstadsveen var mannen såpass sliten at han ba om å få forklare seg i morgen. Det er etterforskere fra Kripos som skal avhøre 26-åringen.

Han blir fremstilt for varetektsfengsling på torsdag.

Gransker samtaler: Politiet beslagla minst to mobiltelefoner i eneboligen til den drepte Anne Grete Vollum. Foto: LEIF ARNE HOLME