Det mistenkelige dødsfallet ble varslet politiet klokka 19.28 torsdag kveld i forrige uke. Politiet mener at feilmedisinering er årsaken til at kvinnen døde.

- Det har skjedd en feil, og nå skal videre etterforskning avdekke om det er systemsvikt, menneskelig svikt eller en kombinasjon som er årsaken til dødsfallet, forklarer etterforskningsleder i Indre Namdal i Trøndelag politidistrikt, Hans-Petter Gjertsås.

- Mange avhør

Hendelsen ble rutinemessig varslet til kommunelegen. Siden legen mente at dødsfallet var mistenkelig, ble politiet varslet. Det ble også opprettet en tilsynssak av fylkeslegen, som igjen sender saken til Helsetilsynet.

- Det er gjort mange avhør av dem som jobber på sykehjemmet. En av de ansatte som er avhørt har status som mistenkt i saken. Det foreligger ingen siktelse på nåværende tidspunkt, opplyser etterforskningslederen. Han ønsker ikke å si noe om hva den ansatte har forklart om hendelsen i avhøret.

Rådmann Truls Eggen og ordfører Tone Våg i Snåsa kommune forteller at de ansatte tar hendelsen tungt.

Obdusert mandag

Avdøde ble sendt til obduksjon. Den ble gjennomført mandag, men det har ikke kommet noen foreløpig obduksjonsrapport, sier Gjertsås. En krimtekniker ble sendt for å gjøre en åstedsundersøkelse.

- Vedkommende sikret journaler og notater fra sykehjemmet, sier han.

De pårørende er varslet om dødsfallet.

Snåsa-ordfører Tone Våg uttalte fredag at ansatte ved sykehjemmet tar saken veldig tungt.

- Det er en vanskelig situasjon. Det er trasig å være utsatt for en slik hendelse, sa ordføreren.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.