En kommunalt ansatt medarbeider i Verran kommune etterforskes av Spesialenheten for politisaker. Vedkommende ble 20. august i år anmeldt for flere alvorlige forhold, skriver Trønder-Avisa.

Rådmann Jacob Almlid i Verran kommune bekreftet dette på en pressekonferanse mandag.

Ved flere anledninger skal den kommunalt ansatte ha tatt seg betalt for å yte brukere i kommunen service, og ordnet opp i deres offentlige utfordringer. I tillegg skal det være et dokumentert tilfelle hvor vedkommende har krevd betaling for å bistå en bruker med salg av bolig.

- Tatt betalt for tjenester

Almlid sier til Adresseavisen at det er snakk om en kommunalt ansatt, og at vedkommende har jobbet på NAV. Den anmeldte personen skal være løst fra sitt arbeidsforhold i Verran kommune.

Almild vil ikke kommentere hvorfor Spesialenheten for politisaker etterforsker saken. Han vil heller ikke gå inn på hvilke type tjenester mannen har tatt seg betalt for.

- Enkelte tjenester kommunen yter tar vi en egenandel for, men det er ikke snakk om slike tjenester, sier rådmannen.

De tilfellene hvor det finnes dokumentasjon er det snakk om beskjedne beløp. Akkurat hvor mye penger det er snakk om vil ikke rådmannen gå inn på.

- Dette er en forferdelig trist sak. En kommune er avhengig av tillit hos sine innbyggere, og slike episoder er med på å undergrave denne tilliten. Jeg beklager på det sterkeste at dette har skjedd, sier Almlid til adressa.no.

Var allerede under etterforskning

Den kommunalt ansatte var allerede under etterforskning for andre forhold av Spesialenheten for politisaker, da Verran kommune anmeldte vedkommende. Spesialenheten etterforsket personen fordi han har hatt juridiske oppgaver i kommunen.

Spesialenheten var i ferd med å avslutte sin etterforskning da Verran kommune anmeldte personen for flere forhold.

- Vi ser veldig alvorlig på dette og prioriterer saken. Det er saker som har til felles at mistanken går på at personen utnyttet brukere til sin egen økonomiske fordel. Det er mistanke om flere bedrageri, sier Thomas Nordberg i Spesialenheten for politisaker.

Nordberg ønsker ikke å kommentere hvor store pengebeløp det kan være snakk om.

Den kommuneansatte har avgitt forklaring til spesialenheten for politisaker.

- Han nektet for det han er mistenkt for, sier Nordberg.

Spesialenheten vil nå avdekke alle fakta og om flere brukere i kommunen kan ha vært utsatt for bedrageri.

- Dette er en personalsak, ingen straffesak

Forsvareren til den anklagede mannen sier at Verran kommunes reaksjon er voldsom, og  ikke står i forhold til det mannen er beskyldt for.

- Jeg kan ikke forstå hvorfor kommunen innkaller til pressekonferanse i denne saken. Det er en liten, ubetydelig sak. Allerede er dette fryktelig tungt for mannen, og så settes det plutselig i gang et voldsomt apparat. Dette skjønner jeg ikke noe av, sier Bertil V. Smalås og minner om at Verran er et lite sted - og at alle der vet hvem det handler om.

- Det kommunen gjør i dag er å utsette min klient og hans familie for en ekstrem merbelastning i en sak som etter mitt skjønn er en personalsak, ikke en straffesak.

Smalås bekrefter at mannen har bistått en person med salg av bolig. Men han framholder at dette skjedde på mannens fritid, og i forståelse med arbeidsgiver, NAV.

- Dessuten var det snakk om et mindre beløp, understreker han.

- Men dette er vel ikke hele saken?

- Jeg har ikke fått politidokumentene ennå og kan derfor ikke gå inn i detaljene.

Smålas sier at han i samråd med sin klient må vurdere rettslige skritt overfor kommunen.