Politiadvokat Heidi Melø ba i Sør-Trøndelag tingrett i dag om åtte nye uker i varetekt for 41-åringen, som er siktet for å ha drept Hege Opøien i Orkanger.

I et fengslingsmøte tirsdag avgjorde Sør-Trøndelag tingrett at mannen skal fengsles fire nye uker.

Død da brannen startet

23. juni i år ble 46-åringen funnet død etter en brann i hennes hjem i Orkanger sentrum. Samme kveld ble hennes 41-årige samboer siktet for å ha drept henne. Politiet mener samboeren først drepte Opøien, og deretter satte fyr på huset. Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderte med at hun var død da brannen startet.

Dette fordi det ikke var betydelige mengder sot på lungene eller kullos i blodet. I tillegg til dette sitter politiet på et annet viktig bevis i saken. Like før døden inntraff ringte Opøien en person som sto henne nær. Vedkommende tok ikke telefonen, men en melding ble lagt igjen på telefonsvareren.

Bor ulovlig i Norge

– Jeg ønsker ikke å gå inn på hva vi hører på opptaket. Det er imidlertid så interessant at vi analyserer det videre, sa politijurist Heidi Melø til Adresseavisen for noen uker siden.

Politiet har også avhørt over 60 vitner i saken. Et vitne var inne i huset og så deler av hendelsesforløpet. Siktede i saken har så langt nektet straffskyld. Han har stilt seg uforstående til siktelsene og anklagene mot ham. Vedkommende har oppholdt seg ulovlig i Norge i flere år, og har ikke oppholdstillatelse.

Siktede sa under fengslingsmøte i dag at han opprettholder sin forklaring fra tidligere politiavhør. Hans forsvarer, Kolbjørn Lium, begjærte siktede løslatt eller varetektsfengslet i fire uker.