Snøskredvarslingen varsom.no melder om faregrad 3, noe som betyr betydelig skredfare. Nye snøbyger fredag gjør at det vil være stor skredfare hele helgen, ifølge Skårholen.

Skredfare hele helgen

- Det er all mulig grunn til å være forsiktig gjennom hele helgen i Trollheimen. Det har vært mye vind og nysnø i dette området de siste dagene, og det er kombinasjonen fokksnø og kraftig vind som gjør at skredfaren nå er stor, sier Skårholen.

Velg trygge ruter

Han ber folk holde seg unna bratte terreng og skråninger med mer enn 30 grader helling.

- Selv om det er meldt bedre vær lørdag vil ikke fokksnøen ha festet seg tilstrekkelig. Dette gjør at snøskredfaren fortsatt vil være betydelig selv om værutsiktene er litt bedre lørdag og søndag. Det gjelder å være konservativ i valg av rute dersom du har tenkt deg ut på ski i Trollheimen denne helgen, sier Skårholen og legger til at turværet fredag ikke akkurat er av det fristende slaget.

Mer vind og snø

- Det blir neppe særlig trivelig  med kraftig vind og snøbyger. Men for mange er helgene utover nå de fineste uansett med tanke på skiturer i fjellet. Og da gjelder det å holde seg til løyper i trygge områder, sier Skårholen. Han understreker at det er samme værtype i Trollheimen nå som på Haugastøl ved Hardangervidda der en 22 år gammel kvinne ble tatt av snøskred i går.

To personer ble tatt av et snøskred som gikk i Lyngen i Troms torsdag ettermiddag. Den ene ble raskt reddet, mens den andre fortsatt er savnet, melder NTB.