Nataniel André blir av moren Siv Anita og fosterforeldrene beskrevet som en svært livsglad og positiv gutt. Han døde etter en fallulykke på gården til fosterforeldrene i Budal. Foto: privat

13 år gamle Nataniel André Ramberg fra Hommelvik falt gjennom fjøsgulvet på en gård i Budal i Midtre Gauldal på kvelden tirsdag 22. juli. Han ble funnet av fosterfamilien på gården like etter midnatt, men livet sto ikke til å redde.

Den biologiske moren til 13-åringen, Siv Anita Ramberg (32), sier til adressa.no at sønnen var svært utadvendt og var godt likt av alle.

- Dersom du traff Nataniel André kunne du ikke gjøre annet enn å like ham. Han var alltid veldig blid, sier hun.

Fikk se kjelleren

Siden 2006 har sønnen bodd i fosterhjem i Budal, men han var opprinnelig fra Hommelvik i Malvik. Moren Siv Anita bor fremdeles i Hommelvik sammen med samboer og sine tre yngste barn.

- Han var opptatt av halvsøsknene sine og kom godt overens med dem. Når noen i familien hadde bursdag, kom han alltid på besøk, sier Ramberg.

Hun har selv vært i fjøset hvor ulykken skjedde og fikk se fraukjelleren hvor sønnen døde.

- Det var ikke et langt fall. Det er snakk om cirka 1,3 meter høyt. Kjelleren var rengjort og Nataniel André landet på et betonggulv. Sønnen min var den som kjente fjøset aller best, og han var veldig glad i dyr, forteller Ramberg.

- Hjelpsom og snill

Som mange andre 13-åringer var han opptatt av idrett og sport, og han deltok både i fotball, håndball og langrenn.

- Han hadde også fått sansen for myntsamling. Han likte å samle på små ting som han brente for. Jeg tror han var med på det meste som var av idretter i bygda. Budal hadde nylig fått en ballbinge, og den hadde han vært med og bygd, forteller moren.

Hun beskriver sønnen som en veldig hjelpsom og snill gutt. Han satte alltid andre foran sine egne behov og ønsker, og var opptatt av at andre hadde det bra.

- Dersom han fikk noe lommepenger, kunne det hende at han brukte det på kaffebrød, sier Ramberg.

Godt å være på minnestund

Foreldre, elever, lærere og alle som ønsket å minnes 13-åringen samlet seg forrige fredag til en minnestund på Budal skole hvor Nataniel André var elev.

- Jeg deltok på minnestunden, og det var veldig godt å være der. Men det var også spesielt å møte fremmede mennesker som kjente sønnen min godt. Jeg fikk høre mye positivt om sønnen min, og det er godt å vite at han vil bli savnet i bygda.

Adressa.no har vært i kontakt med fosterforeldrene, som ønsker å være anonyme.

- Nataniel André var en meget spesiell gutt. Han var svært livsglad og det har ikke gått opp for oss at han er borte, sier fostermoren til adressa.no.

- Han vil bli veldig dypt savnet, sier hun.

Nataniel André blir gravlagt fra Hommelvik kirke tirsdag klokken 13.00.