Den 26 år gamle usbekeren Bahadir Mirzaolimov ble i dag varetektsfengslet for ytterlige fire uker, frem til 28. juni.

Mannen er siktet for drapene på 35 år gamle Anne Grete Vollum og sju år gamle Cicilie Watnan Lian i Overhalla 30. april. Mannen er dessuten siktet for seksuelle overgrep mot en mindreårig.

I dagens fengslingsmøte i Trondheim tingrett ble mannen på nytt ilagt brev- og besøksforbud, i tillegg til at han nektes adgang til media.

Skuffet forsvarer

Forsvarer Arve Opdahl er svært skuffet over at retten nok en gang setter hans klient i full isolasjon.

- Vi er selvsagt skuffet over det. Det er en svært stor belastning å sitte isolert nesten 24 timer i døgnet, og det er en ekstra stor belastning for en som har vanskeligheter med å lese norsk - når han ikke kan få tilbud om bøker på sitt eget språk. Derfor vurderer vi om vi skal påkjære kjennelsen. Han har i hvert fall tatt betenkningstid, sier Arve Opdahl til adressa.no.

- Jeg føler saken har kommet i en fase hvor restriksjoner ikke burde være nødvendig, konstaterer Opdahl.

Hodepine

- Hvordan har din klient opplevd de første fire ukene i isolasjon?

- Det har vært tungt. Han har hatt lengre perioder med kraftig hodepine. Det er ikke noe ukjent fenomen for personer som er i en slik situasjon, men han foreløpig ikke fått time hos lege eller psykolog, sier Opdahl.

Mirzaolimov har ikke vært i avhør siden tirsdag i forrige uke, og Opdahl kjenner ikke til om det er berammet nye avhør.

- Etter forrige avhør var han plaget av hodepine i mange dager etterpå. Derfor er det vanskelig å si noe om når, og eventuelt om, han kan stille til nye avhør, sier Opdahl.

Gjennom avhør har 26-åringen knyttet seg selv til åstedet og drapshandlingene i Overhalla, men han har ikke erkjent straffskyld.

Foto: Foto: PRIVAT