- Siktelsen er endret fra promillekjøring til forsettlig legemsbeskadigelse med et særlig farlig redskap, sier politiadvokat Nina Bratberg til adressa.no.

Derfor ønsket påtalemyndigheten at han skulle varetektsfengsles i fire uker. Grunnen er faren for gjentakelse. Han er tidligere dømt for bruk av vold.

Inderøy tingrett var imidlertid ikke enig i påtalemyndighetens syn under mandagens fengslingsmøte, melder Trønder-Avisa.

Meldeplikt

«Det er tilstrekkelig at siktede har sittet i varetekt siden lørdag, og det å fortsatt holde ham i varetekt vil kunne være uforholdsmessig dersom andre fengslingssurrogater vil kunne være anvendelige,» heter det i rettens begrunnelse.

22-åringen ble derfor løslatt mot meldeplikt.

Innrømmet påkjørsel

Fornærmede ligger fortsatt på sykehuset etter påkjørselen som skjedde på Vuku natt til lørdag. Han har flere bruddskader i ansiktet I avhør med politiet har den siktede innrømmet at de hadde vært på fest sammen tidligere på kvelden.

- Han har erkjent at det har vært en krangel og håndgemeng i forkant. Han innrømmer at han kjørte på mannen, men disputten i retten blir om det var gjort med vilje, sier Bratberg til adressa.no.

Promille

Etter påkjørselen fortsatte mannen å kjøre til han krasjet inn i kirkegårdsmuren ved Stiklestad kirke. Han er mistenkt for promillekjøring.

Ferden endte i en lykestolpe ved Stiklestad kirke natt til lørdag. Foto: LEIF ARNE HOLME