Sykehuset fikk tilbake vannet klokka 08.45 lørdag morgen etter en vannlekkasjen.

– Alt tilgjengelig teknisk mannskap er nå ute for å prøve å lokalisere hvor lekkasjen er. Vannlekkasjen ble først meldt som lavt vanntrykk via kommunens vannovervåkningssystem klokka 04.29. Det tekniske personalet som feilsøker mener nå at lekkasjen ligger nord for sykehuset, skriver kommunen i en pressemelding lørdag morgen.

Uten vann i sentrum

Deler av sentrum er fremdeles uten vann klokken 09.30.

– Det er uklart når abonnentene kan få vannet tilbake. Det er per nå ikke klart hvor mange abonnenter som mangler vann, men det er et betydelig antall av beboerne i og rundt Levanger sentrum, skriver kommunen.

Kommunedirektør Peter Ardon har foreløpig ikke oversikt over hvor mange levangsbygg som er rammet. Foto: LEIF ARNE HOLME

Trolig på Nesset

Vannlekkasjen har trolig skjedd ved boligområdet Nesset. Sentrum og videre nordover mot Verdal åpnes snart, mens Nesset stenges ute fra vannforsyningen.

– Levanger kommune har rutinemessig varslet krisestaben, men stab er ikke satt. Det er per nå ikke umiddelbar fare for liv og helse, opplyser kommunedirektør Peter Ardon.

Har planer

Det var lørdag morgen at Levanger kommune beskrev en omfattende vannlekkasje, ifølge Helse Nord-Trøndelag.

– De har folk ute som jobber med saken, og det er vi veldig glade for, sa kommunikasjonsrådgiver Robert Morberg i Helse Nord-Trøndelag til Adresseavisen lørdag morgen.

Personale fra driftsavdelinga til sykehuset var da i gang med å håndtere situasjonen.

– Akutthjelpen og sterilsentralen har planer for å håndtere slik situasjoner. Vi jobber med å få oversikt, sier Morberg.

– Er det noen som er rammet av det manglende vannet allerede?

– Det tør jeg ikke svare på, men det vil jeg tro. Et sykehus klarer seg en viss tid uten vann, men vi får håpe dette ikke blir langvarig, sa Morberg lørdag morgen.

Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 E-post: tips@adresseavisen.no