-Vi har ikke finregnet på kostnadene selv, men anslår at det vil koste oss flerehundre tusen kroner. Totalt blir det et tap på mange millioner kroner for detre norske flyselskapene. Det er det ingen tvil om, sier informasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen.

Forsinkelser et døgn etter

Cirka4500 SAS-passasjerer ble direkte rammet av bombetrusselen i går morges. 20flyavganger ble kansellert både i inn- og utland. Trusselen slår også inn påflytrafikken i dag.

- Vi har hatt et etterslep fra morgentimene med flereforsinkelser og innstilte flyavganger. Trafikkforsinkelsene har ført tilat mannskapene på bakken og i luften utsettes for ekstra arbeid. Alt dette blirdefinitivt dyrt for oss, sier han.

Widerøe taper en halv million

Widerøe anslår at trusselen vil koste dem cirka 500 000kroner.

- Det er en grov beregning. Sannsynligvis vil beløpet stigenoe, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien.

- Regningen deles i tre

Lufthavnsjef Per Jarle Ingstad ved Trondheim lufthavn Værnes sierat den totale kostnaden etter bombetrusselen må fordeles på tre aktører;flyselskapene, politiet og lufthavnen.

- Flyselskapene har et ansvar for å dekke eventuelle krav frapassasjerer som ble rammet av trusselen. Politiet må ta kostnadene forressursene som ble brukt til evakuering og beredskap, og Trondheim lufthavnVærnes må dekke busskostnader og innlosjering på hotellet, sier han.

Ingstad mener at det foreløpig er vanskelig å vite hva bombetrusselen vil koste for Trondheim lufthavn Værnes.

- Vi har ingen oversikt over beløpet på nåværende tidspunkt, sier han.