- VI er opptatt av kultur, humor og engasjement, og gjennom en slik type karikert humorserie føler vi at vi kan sette ting på spissen. Det er nettopp det vi prøver med å ta opp hovedkonflikten med det vi ønsker og det de som har makta ønsker, sier Morten Harper, andrekandidat for Stjørdal SV.

- Ut av Høyre-klemma

Han har skrevet teksten i Stjørdal SVs valgtegneserie, mens det er den prisvinnende tegneren Arne Bye fra Trondheim som har tegnet den fire siders serien.

I serien er de tre toppkandidatene til SV, Anja Ristad, Morten Harper og Aase Lidal karikert som superhelter. De tar seg inn på Rådhuset, og overrasker ordfører Ivar Vigdenes (Sp) og varaordfører Ole Hermod Sandvik (H) mens de snakker om bruk av tørketrommel i stedet for badstu i svømmehallen og signalbygg med 20 etasjer.

- Vi har et budskap med dette, og det er at Stjørdal skal ut av Høyre-klemma, sier Harper.

Svak oppslutning

I dag er SV representert med to mandater i kommunestyret. Under kommunevalget i 2011 fikk partiet 4,2 prosent av stemmene, men på den siste meningsmålingen som Trønder-Avisa presenterte tidligere denne uken er SV nede i 2,8 prosent, og mistet ett mandat.

- Er det tegn på desperasjon at dere bruker tegneserie og karikaturer som et ledd for å få flere velgere?

- Nei, det er vel heller enn serie som tar en risiko. Er vi desperate ville vi gjort det på den tradisjonelle måten. Med denne fremstillingen vil vi nå ut til flest mulig velgere i Stjørdal med de synspunktene vi har. Og det gjør vi uten at folk trenger å lese hele programmet vårt, sier han.

Vil ikke såre folk

Reaksjonene har vært mange etter at serien ble publisert og delt ut i Stjørdal for noen dager siden. Men Harper har ikke hørt noe fra ordfører Vigdenes foreløpig.

- Folk er positive, og setter pris på at det er noe annet enn en tradisjonell valgkampbrosjyre. Jeg regner med å høre fra de andre partiene i forbindelse med kommunestyret neste uke. Men jeg tror ikke noen blir såret. Vi i SV er jo også karikert, så det går nok bra, sier han.

foto
I serien er de tre toppkandidatene til SV, Anja Ristad (foran), Morten Harper og Aase Lidal
foto
Slik fremstår de tre toppkandidatene i karikert utgave.