Før jul fikk hun imidlertid klar melding fra kommunen om at hun ikke kunne fortsette i jobben etter oppnådd aldersgrense ved fylte 70 år.

Da Adresseavisen omtalte saken sa Refsaas at hun følte at hun fortsatt har mye å gi i jobben som kommunens biblioteksjef, men at hun følte seg diskriminert på grunn av alder.

Enstemmig klagenemnd

På selve bursdagen kom imidlertid budskapet om at hun får fortsette etter at klagenemnda i kommunen i et enstemmig vedtak hadde gitt henne medhold. Samtidig fikk hun utdelt Vikna kommunes kulturpris for 2013, en pris som hun egentlig skulle ha fått overrakt for lenge siden.

-Jeg nådde frem til slutt, selv om jeg måtte helt til klagenemnda. Det er trasig alt kommunen har utsatt meg for. Jeg var skuffet over avslaget og rådmannens innstilling var bare trist, fremholder Mari-Ann Refsaas overfor Namdalsavisa.

-Biter meg fast

Hun sier til avisen at hun er glad for å kunne fortsette i en fantastisk jobb.

- Nå får jeg i hvert fall si opp selv når den dagen kommer. Nå tar jeg en dag om gangen. Det har vært en vond følelse at kommunen ikke ville ha meg med videre. Det vil de sikkert ikke nå heller. Men jeg biter meg fast, sier Mari-Ann Refsaas.