Kritikken ruller mot AtB etter at en buss kjørte fra 16 passasjerer i Stjørdal mandag fordi bussen var full. Nå setter AtB inn ekstra busser.

Sprengt kapasitet

I forbindelse med sommerrutene ble det kun satt opp én buss mot Trondheim sentrum klokken 07. Dette skapte problemer for dem som ennå ikke har tatt sommerferie.

- Det kom to busser. Den ene var smekkfull og den andre var helt tom, men kjørte rett forbi, forteller Kjetil Rasmussen.

Han skulle ta bussen for å rekke jobb, men ble en av de 16 gjenlatte på holdeplassen i Stjørdal.

På sin Facebook-side opplyser AtB at den tomme bussen kjørte fra Trondheim og hadde siste stopp på Stjørdal stasjon. Grunnen til at den ikke tok med seg passasjerer, var at den var ferdig med kjøringen og skulle parkere.

Kjetil Rasmussen mener det er rart at den kjørte for å parkere når så mange stod igjen.

- Dette skjer år etter år. AtB er fullstendig klar over problematikken og jeg synes det er dårlig av dem å pålegge både sjåfør og passasjerer dette, sier Rasmussen.

Senere på dagen, på 16-ruten fra Trondheim sentrum mot Stjørdal, var det også smekkfull buss hvor 20 passasjerer måtte stå.

Tar tak

Grethe Opsal, kommunikasjons- og markedssjef i AtB, beklager overfor dem som ble berørt av hendelsene.

- Det er alltid vanskelig å vite hvilke avganger som blir fulle, men fra og med tirsdag har vi satt inn en ekstra buss klokken 07. Slik vil det være så lenge det er nødvendig, opplyser Opsal.

Kjetil Rasmussen bekrefter at det kom en ekstra buss tirsdag.

Opsal sier også at det mest sannsynlig blir satt opp to avganger klokken 16 mot Stjørdal.

- 16-bussen mot Stjørdal har for dårlig kapasitet. Vi jobber med det fra tirsdag, slik at det skal bli flere busser, sier hun.

- Måtte stå

På vei hjem fra Trondheim mandag måtte 20 passasjerer stå på buss 310 til Stjørdal.

- I utgangspunktet skal rute 310 ikke ta ståpassasjerer og det er sjåføren sitt ansvar, sier Opsal.

Hun har full forståelse for at det ikke er en behagelig opplevelse for sjåføren når det er så mange reisende.

- Vi ønsker derfor å gjøre noe med dette.

Opsal opplyser at det også har vært frakjøring på ruten mot Orkanger, og at de planlegger å sette inn ekstra buss på flere avganger.

AtB lover at de skal øke kapasiteten på noen av distriktsbussene sine. Personer på bildet har ikke noe med saken å gjøre. Foto: KRISTINE LINDEBØ