Neda Ibrahim (12), foreldrene og de tre søsknene hennes vant i dag over Utlendingsnemda i Oslo tingrett. Det betyr trolig at de får komme tilbake til Norge frem til saken er endelig avgjort.

– Dette er en god sak å føre, alt vi trengte var en god dom, og det har vi fått, sa familiens advokat Arild Humlen.

Fornøyd støttegruppe

I Namsos sitter støttegruppa til de syv, palestinske søstrene som i likhet med Neda ble sendt ut av Norge og tilbake til Jordan i sommer.

– Vi er overlykkelige på Neda og familien sine vegne. Dette er også en veldig inspirasjon for oss i det videre arbeidet med rettssaken til de syv søstrene. Vi har en god sak og en god advokat, sier Liv Aalberg i støttegruppa.

Glade i Irbid

Det er advokat Humlen, som førte Neda sin sak, som nå også forbereder saken til jentene som bodde nesten ni år på Namsos før de i sommer ble tvangsutsendt. Jentene bor nå i Irbid i Jordan.

– Vi vet at de er glade i Irbid også, det har vi fått formidlet på Facebook, sier Aalberg.

Hun mener det er realistisk at det kan gå bra for søstrene også.

– Vi vet jo at sakene ligner på hverandre, og vi er nå voldsomt giret på å jobbe videre. Nå blir det blant annet cd-slipp og senere støttekonsert den 24. november, sier Aalberg.

Norske utlendingsmyndigheter mener familien ikke har rett på asyl eller opphold på humanitært grunnlag. De peker blant annet på at faren har oppgitt feil identitet og at familien har oppholdt seg lenge ulovlig i Norge.