2796 fødsler hittil i år. Det er en hel haug flere enn i fjor. Fortsetter trenden - og i henhold til registrerte høygravide mager, vil den gjøre det - kommer året til å bli toppnotering noensinne på «føden» på St. Olavs.

Godår på føden

- Vi har god kontroll på de gravide, smiler Lothe, som kan berolige vordende mødre med at det ikke er noen fare for at de ikke blir tatt godt hånd om når tiden kommer og vannet går.

Jevn økning

- Sånt kjør er det ikke nå. Det er travle dager. Men sånn er det å være jordmor. Helt fantastisk.

Én til - kanskje..

- Han her kom ikke helt planlagt, nei. Her ser du et p-pillebarn, smiler Inger-Lise Mellemsæther og viser stolt frem lille Julian, som bryr seg lite om det. Moren er uansett uomtvistelig stolt. Likeens med Mariann Båtnes, som for et halvt døgn siden fikk lille Frida. Nurket har en storesøster på snart to ventende hjemme. Og kanskje en dag blir hun storesøster selv.

Det myldrer og kryr. Året 2005 ligger an til å bli «all time high» i antall fødte barn på St. Olavs Hospital. Her et knippe av de sist ankomne; F.v. Hjelpepleier Ida Asbjørnsen med Benjamin (2 dager), barnepleier Bjørg Skjærbusdal med Milla (ti timer), mamma Merete Kvam med hjerneknuseren Elias (2 dager) og mamma Mariann Båtnes med sin Frida (1 dag). Bak til høyre driftskoordinator Liv Hilde Lothe. Lille Milla er unik. Men samtidig én av mange. Mamma Nina Pevik er nemlig en av (ca.) 3272 kvinner som vil ha født barn på St. Olavs Hospital i løpet av året. Og det er «all time high» i barnefødsler på sykehuset. Full aktivitet. Mariann Båtnes har gjort sitt. Fødselen er tilbakelagt, lille Frida er blitt en dag gammel og kommer inn i rekordstatistikkene på St. Olavs Hospital. Bak stuller ansatte og stolte foreldre med de andre bidragene til rekorden; Julian (4 dager), Mikael (4 dager), Milla (en halv dag) og Elias (2 dager).

Det myldrer og kryr. Her et knippe av de siste ankomne. Fra venstre hjelpepleier Ida Asbjørnsen med Benjamin (2 dager), barnepleier Bjørg Skjærbusdal med Milla (ti timer), mamma Merete Kvam med hjerteknuseren Elias ( 2 dager), og mamma Mariann Båtnes med sin Frida (1 dag). Bak til høyre driftskoordinator Liv Hilde Lothe. Foto: GLEN MUSK