Streiker: Lederen i Buss- og Sporveisbetjeningens Forening, Ole Roger Berg, er ikke redd for å miste sympati som følge av streiken. Foto: KJELL A. OLSEN

I kveld var medlemmene i Fagforbundet Buss- og Sporveisbetjeningens Forening samlet til medlemsmøte for å diskutere politiske aksjoner etter at Arbeiderpartiet har valgt å gå inn for anbud på kollektivtrafikken.

LES OGSÅ: Bussene skal på anbud

Det som er 100 prosent klart er at det blir en politisk streik fra klokka 14.00 torsdag og til klokka 18.00. Dette skjer i forbindelse med en demonstrasjon som LO i Trondheim arrangerer i Midtbyen.

SI DIN MENING: Hva synes du om busstreiken?

Vil streike mer

Men lederen i Buss- og Sporveisbetjeningens Forening, Ole Roger Berg, ønsker ikke å gi seg med det. På møtet i kveld foreslo han å ramme all busstrafikk fra TT fra og med torsdag klokka 14.00 og til etter fylkestinget i Sør-Trøndelag har behandlet saken 18. juni.

Berg fikk ikke med seg medlemsmassen på dette under kveldens møte, men den fire timer lange aksjonen på torsdag vil bli gjennomført som planlagt. Samtidig vil det bli arrangert et nytt allmøte på torsdag, der en utvidet aksjon igjen skal opp til diskusjon.

Overfor adressa.no mener Ole Roger Berg det er stor sannsynlighet for at det blir en politisk streik helt frem til den 18. juni.

- Du er ikke redd for å miste sympati blant folk i byen dersom du rammer passasjerene på denne måten?

- Det er klart det uheldig for dem som blir rammet, men vi har streiket før i lang tid og fått bare positive tilbakemelding fra folk. Det er lenge siden det har vært en politisk streik som har var såpass lenge som det jeg foreslår, men heismontørene gjennomførte en ukelang politisk streik i 1993. Det finnes jo ingen regler for hvor lenge en slik streik skal vare, og jeg vil foreslå at den varer til fylkestinget har bestemt seg, sier Ole Roger Berg.

Foto: MARIANN DYBDAHL