Rammet: - Kommer det ikke noe buss, spør Anita Houm. Hun mener aksjonen er dårlig varslet. Foto: LENA KNUTLI

Litt før klokken 14 i dag var siste mulighet dersom man er avhengig av buss for å komme seg hjem i dag. Da sto alle busser i Trondheim stille. I tillegg er det full stopp for bussene ut til Orkanger, Hemne og Meldal.

Til 18.00

De skal ha en to timer lang streik i sympati med de ansatte i Team-trafikk. Team-bussene har varslet at de står til klokken 18.00 i kveld.

- Kommer det ikke noe buss? spør Anita Moum.

Hun har vært på jobb på Gløshaugen og skal komme seg ned til byen for en avtale klokken to.

- Jeg har rett og slett ikke fått med meg at det skal være noen streik jeg. Jeg har all respekt for deres mulighet til å streike, men aksjonen var vel ikke så varslet, sier Moum.

I busslommen på Gløshaugen er det ingenting som varsler om den fire timer lange stoppen i kollektivtrafikken. Heller ikke i Midtbyen har folk fått med seg at bussene innstilles.

Mister tålmodigheten

- Vi var ute i god tid så vi var sikker på at vi skulle rekke den siste bussen opp til Kattem, sier Barbro Høyem.

Hun har hatt et ærend i byen, og må komme seg hjem med buss. Mor Wenche Høyem Olderø bor i Ila, men skal også hjem til Kattem med datter og barnebarn.

- Jeg må si at jeg mister litt tålmodighet til Team. Da de økte prisene på enkeltbilletter til 30 kroner, merkes det godt for meg som ikke har bil, sier Wenche Høyem Olderø.

Hun tror omstillingen til anbud kan være krevende, men synes det er dumt at det er en tredjepart som rammes i streiken. I første omgang er den politiske streiken varslet å vare i fire timer. Mens bussene står skal de teamansatte vurdere om det skal komme ytterligere aksjoner ut i neste uke.