Müller gjemmes bak nonner

Georg Müller er nå i Roma hvor han venter på at Vatikanet skal avgjøre fremtiden hans.

  Foto: KIM NYGÅRD

Saken oppdateres.

Etter at overgrepsskandalen, som omfatter den tidligere katolske biskopen i Trondheim, ble kjent, har det ikke vært mulig å komme i kontakt med Georg Müller. Men i går møtte Adresseavisen Müller midt på gata i Roma.

- Kan vi få en samtale med deg, spør avisen.

Müller smiler vennlig, men det er hans tidligere sekretær som tar ordet.

- Vil ikke snakke

- Vi vil ikke snakke med deg. Det må du respektere, sier Kari Hauge. De to spaserer videre, uten at Müller besvarer Adresseavisens spørsmål.De siste dagene har det gått mange rykter om hvor Georg Müller befinner seg. Adresseavisen har blant annet mottatt informasjon om at han skulle være i et kloster i Israel og hos ordensbrødre i USA. Sannheten er at han er midt i den katolske kirkens hjerte.

Holder til midt i Roma

Bare en kort spasertur fra Peterskirken og Vatikanet, hos en nonneorden, holder Müller til. Gjennom nonnene overleverte Adresseavisen i går en skriftlig henvendelse til Müller. Vi ba om en samtale for å få hans versjon av overgrepssaken som denne uken har gått verden rundt. Vi ventet i flere timer på et svar, men forgjeves. Etter en ny henvendelse til nonnene, fikk vi beskjed om at Müller ikke lenger befant seg hos dem og at han allerede hadde forlatt huset.

Det viste seg fort å ikke stemme.Gikk ut sidedørKort tid etter at nonnene sa at Müller hadde reist, gikk han ut en sidedør. Müller var ikke alene. Ved hans side gikk hans tidligere sekretær; kansellist og økonom Kari Hauge i Trondheim katolske stift. Hauge er kjent som en svært trofast støttespiller for Georg Müller.Vi henvendte oss da direkte til Müller for å be om et svar på vår forespørsel om et møte. Men den tidligere trondheimsbiskopen rakk ikke å svare, før Hauge avviste oss.

Forlot Tyskland onsdag

Adresseavisen vet at Müller reiste til Roma fra Osnabrück i Tyskland onsdag. Han sa da at han skulle legge ut på en lenge planlagt reise. Dagen etter kontaktet han sykehuset i Osnabrück og informerte dem om at han ikke kommer tilbake dit.

Kari Hauge var biskop Georg Mullers nærmeste støttespiller. Hun sto på biskopens side i striden med prestene som forsøkte i hindre at Muller ble biskop. Hauge var leder for menighetsrådet for St. Olavs menighet en periode på 90-tallet. Under Mullers periode som biskop var hun kansellist (kasserer og sekretær), et verv hun fortsatt har.

Hauge har bakgrunn som rektor ved Sykepleierhøgskolen i Sør-Trøndelag og har fortsatt en stilling som høyskolelektor ved Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Handler om fremtidenBiskop Bernt Eidsvig i Oslo og Trondheim katolske stift sier han ikke har hatt direkte kontakt med Müller på lenge. Men det overrasker ham ikke at den tidligere trondheimsbiskopen er i Roma.- Jeg vet at han skulle til Roma på et tidspunkt. Jeg tror han har et mellomværende med Troskongregasjonen. Men det kan jeg ikke bekrefte. Det er Troskongregasjonen som har behandlet saken og det er på innstilling derfra at han forlot sin stilling og Trondheim.

- Men saken er vel avgjort, hvorfor skulle Muller oppsøke Troskongregasjonen nå?

- Jeg har en følelse at det handler om hans fremtid, men det kan være andre ting, sier Eidsvig.

 
        
            (Foto: KIM NYGÅRD)

  Foto: KIM NYGÅRD

På forsiden nå