Vil henlegge saken mot Müller

Politiet mener at overgrepssaken mot tidligere biskop Georg Müller er foreldet.

Saken oppdateres.

Politiet mener at ovegrepssaken som Georg Müller selv har erkjent, er foreldet. De innstiller på henleggelse.

LES OGSÅ: - Saken er foreldet

Det opplyser politiadvokat Heidi Melø ved Sør-Trøndelag politidistrikt. Hun har de to siste dagene gjennomgått saksdokumentene etter at 13 vitner ble avhørt i forbindelse med overgrepssaken i den katolske kirken forrige uke.

- Vi har oversendt saken til statsadvokaten for endelig avgjørelse. Det ligger ikke noe mystisk bak det, dette er noe vi er forpliktet til å gjøre i medhold av påtaleinnstuksen vår i enkelte saker. Vanligvis pleier vi ikke å gå ut offentlig med slike innstillinger, men vi har besluttet å gjøre dette i denne saken, fordi den har så stor offentlig interesse. Min innstilling er at den henlegges på grunn av foreldelse, sier Melø.

Melø opplyser at Müller er mistenkt for utuktig handling med barn under 16 år – straffebudet som gjaldt da overgrepet skal ha skjedd for cirka 20 år siden.

– Straffelovens paragraf 212 andre ledd har en strafferamme på tre år, og en foreldelsesfrist på fem, sier Melø.

– Er det likevel aktuelt å avhøre Müller om saken?

– Vi har avsluttet etterforskningen i denne saken, og i og med at han ikke er i Norge prioriterer vi ikke ressurser på å avhøre ham. Det vil heller ikke ha noe å si for foreldelsesspørsmålet, etter politiets oppfatning. Vi har både lignende og mer alvorlig forhold som vi står overfor hver dag, og som vi skal prioritere ressursene våre på. Det er vi forpliktet til å gjøre, sier Melø.

LES OGSÅ: - Kan ha forgrepet seg på flere

I forrige uke avslørte Adresseavisen at biskopen hadde tilstått sexovergrep mot en mindreårig altergutt.

LES OGSÅ: Biskop tilsto sexovergrep mot altergutt

LES OGSÅ: Müller gjemmes blant nonner

LES OGSÅ: Tre nye overgrepssaker

 
På forsiden nå