Minst seks personer pågrepet i razzia

Gjennomførte samordnet razzia på flere steder i Trondheim.

Saken oppdateres.

Fredag morgen opplyser Sør-Trøndelag tingrett at seks personer skal fremstilles for varetekt i dag.

Onsdag ettermiddag og kveld aksjonerte politi og tollvesen mot flere steder i Trondheim. Etter det adressa.no kjenner til har man blant annet slått til mot et treningssenter.

- Jeg skulle trene, men ble møtt av et skilt på døra hvor det sto at det var stengt, sier et vitne til adressa.no.Fellesaksjon

Ifølge det samme vitnet skal det ha vært sivilkledde polititjenestemenn inne i lokalene fra tidlig ettermiddag til etter klokken 21.30. Samtidig skal det også ha blitt aksjonert mot butikk som selger kostholdstilskudd i byen.

Har du informasjon om saken? Send mail til webred@adresseavisen.no

Politioverbetjent Bjørn Are Kattem bekrefter overfor adressa.no at det onsdag ble gjennomført en «felles koordinert aksjon» flere steder i byen. Han ønsker imidlertid ikke å si noe om hva slags type sak dette gjelder eller hvilken type kriminalitet.

- Vi er midt oppi en hektisk etterforskningfase, og av hensyn til det videre etterforskningsarbeidet kan jeg ikke si noe mer, sier han.

Torsdag kveld ble politiet rammet av datatrøbbel, noe som sinket etterforskningen.

- Kan du på nåværende tidspunkt si antallet pågrepne personer i saken?

- Jeg kan bekrefte at flere vil bli fremstilt for varetektfengsling fredag. Jeg kan dessverre ikke gå ut med antallet det gjelder, sa Kattem torsdag kveld.Holder kortene tett til brystet

- Kan du si noe om miljøet som det er aksjonert mot?

- Jeg ønsker ikke å kommentere det.

- Hvorfor bidro Tollvesenet og hunder i aksjonene?

- Jeg kan bekrefte at vi har hatt et samarbeid med Tollvesenet. Jeg vil ikke bekrefte eller avkrefte om vi brukte hunder i aksjonene, sier han.

- Har det vært nye aksjoner i dag og ble det pågrepet flere personer i saken?

- Jeg vil ikke uttale meg om vi pågrep personer i dag. Det er en pågående aksjon, sier Kattem.

- Stiller seg uforstående til pågripelsen

Minst fire personer skal ha blitt pågrepet i aksjonene. Sør-Trøndelag tingrett bekrefter at det er oppnevnt minst fire advokater i saken.

Advokat Leif Strøm bekrefter at han er forsvarer til en av de pågrepne i aksjonen.

- Jeg har sjelden vært borti en sak med så mye hemmelighetsskremmeri. Jeg har så vidt snakket med min klient, og han stiller seg fullstendig uforstående til pågripelsen, sier Strøm.

Klienten sier han ikke er involvert i saken, og heller ikke Strøm har fått noe informasjon fra politiet om hva som er bakgrunnen for aksjonen.

- Jeg har heller ikke fått vite om det blir fengslingsmøte fredag, sier Strøm.

Advokat Christian Wiig forteller til adressa.no at han har fått to henvendelser, men har kun påtatt seg å være forsvarer for en av de pågrepne.

- Politiet mener det er motstrid, og jeg kan derfor kun representere en av personene. Jeg er opptatt med Acta-saken, og Andreas Jebens vil møte for meg i fengslingsmøtet, sier Wiig på telefon.

- Jeg kan ikke gå inn i detaljer om saken, sier Wiig.

Ikke klar siktelse

Ifølge politioverbetjent Kattem vil det bli berammet fengslingsmøter i Sør-Trøndelag tingrett fredag. Det er ikke klart hvor mange. Det er heller ikke kjent hva de pågrepne er siktet for.

- Siktelsene er under utarbeidelse, sier han.

Tollvesenet bekrefter også å ha vært involvert i aksjonen, men heller ikke der ønsker man å si stort.

- Dette må du ta med politiet, sier kontorsjef Bjørn Arild Sørli til adressa.no.

 
 
På forsiden nå