Tok store mengder dopingmidler

Siktet mann i «Operasjon Gilde» varetektsfengslet i fire nye uker.

Saken oppdateres.

Sju menn sitter varetektsfengslet i Trondheim etter at politiet onsdag 17. februar satte i gang norgeshistoriens største aksjon mot dopingmiljøet. I Operasjon Gilde ble opp mot ti personer, menn og kvinner, pågrepet i Trondheim. Noen ble etter hvert løslatt. Seks menn sitter allerede varetektsfengslet i fire uker, etter avgjørelser i lagmannsretten i går. Den siste mannen ble fremstilt for forlengelse av varetekten i dag.

Ifølge slutningen ble siktede fengslet i fire uker, med to uker i isolasjon og brev- og besøkskontroll for hele perioden.

Mye doping

Etter det Adressa.no kjenner til skal politiet ha gjort beslag av store mengder dopingmidler på flere adresser som kan knyttes til mannen. Han har ikke erkjent straffskyld, i likehet med de andre fem som ble varetektsfengslet fredag 17. februar. På mandag ble en sjuende mann fengslet. Han har erkjent delvis straffskyld. Parallelt med fengslingene pågår jakten etter andre mistenkte over hele landet.

- Vi ser for oss at det kan komme flere pågripelser, sier politiadvokat Bente Bøklepp til adressa.no.

Politiet har vært svært sparsomme med informasjon så langt i saken. Denne strategien ble fulgt opp ved formiddagens fengslingsmøte. Der ble det begjært lukkede dører. Dette ble tatt til følge av retten, slik som har vært praksis ved alle fengslingsmøtene som har blitt holdt til nå.

LES OGSÅ: - Stille på dopingtorget

Så langt har Operasjon Gilde ført til at det er pågrepet opp mot 20 personer i flere deler av landet. Trondheim styrer etterforskningen som også omfatter Tollvesenet, Skatteetaten, Økokrim, Kripos og minst fire andre politidistrikt. Avdelingsdirektør i Skattekrimenheten i Midt-Norge, Ingunn Aarnes, bekrefter at etaten har bidratt i Operasjon Gilde. Hun kan imidlertid ikke kommentere om det er Skatteetaten som har tatt kontakt med politiet, eller om det er politiet som har henvendt seg til Skatteetaten i denne saken.

- Politiet er avhengig av at vi og andre aktører bidrar med vår kompetanse for å følge pengestrømmene i denne og andre saker. For Skatteetaten er det viktig at utbyttet av den kriminelle aktiviteten ikke kamufleres i lovlige investeringsobjekter. Våre revisorer bistår politiet med å finne ut hvor pengene egentlig kommer fra, sier Aarnes til adressa.no.Organisert kriminell gruppe

Mannen er siktet for straffelovens paragraf 162b og 60a. Dette gjelder dopingsalg og at mannen skal være medlem av en organisert kriminell gruppe. I tillegg er vedkommende siktet for hvitvasking.

Ifølge Bøklepp var politiet fornøyde med at mannen nå blir sittende fengslet til slutten av mars. Siktede anket ikke på stedet, men valgte å ta betenkningstid. Mannens advokat har foreløpig ikke besvart adressa.nos henvendelser.

Etterforskningen i saken pågår for fullt. I tillegg til dopingmidler fra flere personer og penger, har politiet gjort beslag av dokumenter og datautstyr.

- Kripos vil analysere de beslag som er gjort, sier Bøklepp.

 
 
 
På forsiden nå