- Jeg ville ikke gjort på denne måten, men heller kjørt to turer. Det er vanskelig å sette fingeren på noe her, men sikringen av lasten er alfa og omega. Uansett ville jeg vært betenkt, sier politioverbetjent ved Sentrum politistasjon, Knut Sivertsen.

Det var forrige helg adressa.no fikk en leservideo som viser en tilhenger fullastet med Glava. Videoen ble filmet ved City Syd-området, og ser ved første øyekast ganske farlig ut.

- Det er ikke snakk om vekt i dette tilfelle, men det er høyden som må passes på. Lasten må være forsvarlig sikret, for kommer det et vindkast her så kan hengeren velte. Det kan føre til veldig alvorlige konsekvenser, sier Sivertsen.

Har du bilder eller video av farlig last? Send til webred@adresseavisen.no.

- Last lavt

Han ser mye kreativitet når folk laster diverse utstyr og materiale på henger og i bil. Spesielt nå i vårrengjøringen ferdes det mange, med lovlig og ulovlig last, rundt på veiene.

- I normal situasjon vil det her gå bra. Men ting kan skje, og det må alle ha i bakhodet når man laster, sier Sivertsen.

Og kommer med følgende råd:

- Last lavt og sikre godt!

- Kjøreforbud

Jan Ivar Moen, leder av utekontrollgruppen i Statens vegvesen forteller at det i utgangspunktet ikke er annen høydebegrensning enn den generelle frie høyden på 4,5 meter, eller det som er regulert med forbudsskilt ved underganger, tunneler og lignende.

- Vekten er nok ikke et problem, men det vil ligge mye vind i en så høy last. Det kan medføre ustabilitet, og store utfordringer i forhold til sikring av lasten. Hvis lasten ikke kan sikres forsvarlig vil denne bilisten få et kjøreforbud i en kontroll, sier Moen.

Høy last, men ikke ulovlig hvis den er sikret forsvarlig. Foto: Privat