- Dette er et gammelt, velkjent triks

Katinka Hellan fra Trondheim oppdaget blå maskeringstape surret rundt låsen på inngangsdøra til butikken sin. - Et velkjent triks for å åpne dører, sier Ådne Mauritzen i Nokas.

Slik fant Katinka Hellan inngangsdøra til butikken sin i Midtbyen lørdag. 

Saken oppdateres.

Adresseavisen skrev onsdag om Jørgen Lian på Flatåsen som oppdaget at inngangsdøra var merket med blå maskeringsteip. Dette er trolig en måte innbruddstyver merker dører på for å undersøke om folk er hjemme. Etter dette har flere andre som har opplevd det samme, kontaktet avisen. De kommer fra flere ulike bydeler i Trondheim.

- Teipen var surret rundt låsen

Katinka Hellan, som driver butikken Tinkabelle i Ravnkloa i Trondheim, oppdaget blå maskeringsteip som stakk ut fra døra til butikken lørdag formiddag.

- Da vi låste opp så vi at teipen var surret rundt låsen på innsiden. Jeg tenkte ikke videre over det, og rev bare av teipen. Først da jeg så advarselen på Facebook og senere artikkelen i Adressa, skjønte jeg hva det dreide seg om, sier Hellan.

- Jeg snakket med Nokas, som fortalte at dette er en teknikk som brukes for å komme seg inn gjennom låste dører. De drar i endestykket som stikker fram på utsiden av døren. Da vris låsen opp på innsiden.

Hun har nå anmeldt saken til politiet.

- «Godt gammelt» triks

- Dette er et gammelt, velkjent triks. Teiper en over en smekklås, går ikke døra i lås, bekrefter Ådne Mauritzen, kommunikasjonssjef i sikkerhetsselskapet Nokas.

Mauritzen kjenner ikke til om det har vært noen oppblomstring i Trøndelag nå.

Å merke dører med teip for å sjekke om eieren er hjemme, er imidlertid nytt for Mauritzen.

- Jeg har ikke vært borti den metoden, men kjenner til saker fra England der bander har brukt ulike metoder for å merke hus. Også i Nord-Norge har det vært en oppblomstring av merking av hus. Vi har ikke noen indikasjon på at mange av våre kunder har vært borti dette, men så har de ogå alarm, og det kan hende at det avskrekker, sier Mauritzen.

LES OGSÅ: Tyvenes sju hemmelige triks for å se om du er på ferie

Han råder huseiere til å være litt ekstra forsiktige.

- Ta et ekstra grep og sjekk at døra har gått i lås før du går ut. Det er den beste måten å forebygge på, sier han.

- Må si jeg ble overrasket

Merete Næss satt hjemme på Heimdal onsdag kveld, og leste artikkelen på adressa.no om Jørgen fra Flatåsen som fant blå maskeringstape på ytterdøra.

- Jeg tenkte at jeg måtte vel sjekke min egen dør, og da så jeg at det sannelig var teip på døra. Rundt 2,2 centimeter blå teip var plassert i vinkel øverst på dørbladet. De må ha åpnet døra for å ha fått det til, og jeg var hjemme hele tiden, sier Næss.

- I utgangspunktet er jeg ikke hysterisk, men jeg må si jeg ble overrasket, sier heimdalskvinnen.

Næss kontaktet politiet, som kom og tok med seg teipen som var på døra.

Også på Steinan fant Lise Marie Augdal Viken blå maskeringstape på døra.

- Cirka 15 centimeter blå teip var festet nede på dørkarmen. Mannen min oppdaget det da han åpnet døra klokka fem i går morges, forteller Viken.

Også Vikens huseier var utsatt for det samme, men Viken sier at det ikke så ut til at flere dører i nabolaget var merket.

- Jeg lurer på hvordan de velger ut husene, sier Viken.

Politiet: - Har fått flere meldinger

Krimvaktleder Arild Hepsø ved Sentrum politistasjon bekrefter at de har fått meldinger om de siste dagene.

- Inntil videre loggfører vi sakene, og det er sendt til vinningsteamet som skal se på dette, sier han.

Han vil ikke per nå antyde om det en blåteip-bande som er på ferde i Trøndelag.

- Det er det vi skal finne ut av, men vi har øynene åpne, sier han.

Merete Næss fant denne teipbiten på innsiden av døra si onsdag kveld. 

Merete Næss fant denne teipbiten på innsiden av døra si onsdag kveld. 

Katinka Hellan, som driver butikken Tinkabelle i Ravnkloa i Trondheim, oppdaget blå maskeringsteip som stakk ut fra døra til butikken lørdag formiddag. 
        
            (Foto: privat)

Katinka Hellan, som driver butikken Tinkabelle i Ravnkloa i Trondheim, oppdaget blå maskeringsteip som stakk ut fra døra til butikken lørdag formiddag.  Foto: privat

På forsiden nå