- Nå når folk vet at jeg har fått denne prisen, må jeg i hvert fall stå på. Selge dopapir, hente, kjøre og hjelpe alle. Det er nå det begynner, sier en stolt ildsjel fra Åfjord, Marit Haugsnes Kolmannskog.

Til rørende ord og applaus mottok hun og 25 andre ildsjeler priser under årets utgave av Idrettens hederskveld 2015. De ble hedret for enestående innsats for idretten i sine kommuner.

LES PLUSSKOMMENTAR: Så mye mer enn et skirenn

Dette er den sjette utgaven av sør-trønderidrettens festkveld, som først og fremst hyller alle de som har bidratt i sitt lokalsamfunn til beste for fellesskapet, slik at barn og ungdom skal få et bedre tilbud innen idrett og fysisk aktivitet.

- Nå må du gi deg

Det er tre uker siden Hallgeir Stjern i Åfjord IL fortalte henne at hun hadde havnet i det gode selskap.

- Jeg sa: Nei, nå må du gi deg, Hallgeir. Dette kan det jo bare være du som mener. Ikke alle i Åfjord. Og så trodde jeg det bare var gamle gubber som fikk slike priser, og jeg er da ikke så gammel, ler Kolmannskog.

Prisen begrunnes med at hun i over «30 år har vært aktiv i Åfjord Idrettslag som spiller, trener, lagleder, motivator, «sykepleier», tilrettelegger og kostholdsekspert. Hun har et utallige dugnadstimer for idrett i Åfjord. Hun har en drivkraft og et engasjement som smitter, og hennes kreativitet og humør er med å skape et positivt idrettsmiljø innen både håndball og fotball».

Hilsen fra ordføreren

Det er imidlertid håndball som ligger hennes hjerte nærmest. Hun har spilt siden hun var liten, vært kretsmester flere ganger, og overført sin håndballglede til sine tre barn. Hun ble nylig lagleder for damelaget i Åfjord i 4-divisjon, der hun selv spiller.

- Jeg bruker å si at jeg kler meg ut som keeper og står i mål, sier hun beskjedent.

Under prisutdelingen fikk hun også en hilsen fra ordføreren i Åfjord, Vibeke Stjern, som ikke selv kunne være til stede under idrettsgallaen.

- Fra et samlet Åfjord er det én setning som best kan beskrive Marit og hennes innsats for idretten her hos oss: «Førr ei dame som du». Marit er ethvert idrettslag sin våte drøm, alltid tilstedeværende for alle utøvere og alltid positiv. Det er dog en liten hake; det skapes sjalusi blant lagledere da vi andre sjelden når opp til Marits standard og popularitet. Gratulerer Marit!

Fredag kveld feirer hun prisen med festmiddag under idrettsgallaen, lørdag er det bortekamp mot Byåsen, før hun endelig reise hjem til Åfjord og sette prisen på peishylla.

- Jeg har holdt dette hemmelig fra så mange så langt, men jeg må vel plassere den i stua et sted der den blir synlig. Dette er jo kjempestas, sier hun.

Les om alle prisvinnerne på Norges idrettsforbunds nettsider.