Politiet har så langt pågrepet ni personer i saken, som har pågått siden april. Fredag ettermiddag ble en mann i 40-årene fra Fosen varetektsfengslet i to uker. Mannen ble pågrepet onsdag denne uken.

Påtalemyndighetene hadde bedt om to ukers varetektsfengsling, noe Sør-Trøndelag tingrett ga medhold i. Argumentet til politiadvokaten var at det er fare for bevisforspillelse.

- Erkjent delvis straffskyld

Siktede anket fengslingskjennelsen til Frostating lagmannsrett, skriver Fosna-Folket.

Ifølge fengslingskjennelsen er mannen siktet etter straffelovens paragraf 311 første ledd. Den omhandler blant annet å produsere, tilby, selge eller å overlate til en annen materiale som fremstiller barn på en seksualiserende måte. Strafferammen er på inntil tre års fengsel.

- Han har erkjent delvis straffskyld. Siktelsen er veldig åpen og lite konkret. Det henger sammen med at det er tidlig i etterforskningen. Selv om siktede har erkjent straffskyld, trenger ikke det å bety at han blir dømt, sier siktedes forsvarer, Per Wold, til Fosna-Folket.

Avslørt av etterforskning

Siktede ble tatt som følge av undersøkelsene politiet har gjort i tidligere saker.

- Han ble identifisert gjennom etterforskning i de sakene vi har fra før, sa Roy Hoøen til adressa.no onsdag.

BAKGRUNN: Les alt om overgrepsbilde-saken her

Hoøen er etterforskningsleder for saken som så langt har fått konsekvenser også utenfor Trøndelag. Flere andre politidistrikter har fått saker fra etterforskningsgruppen ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Startet på Fosen

Opprullingen av sakene startet etter at en 48-åring fra Fosen ble pågrepet i april. Saken kom fra Kripos og dreide seg blant annet om chatting på internett. Etterforskerne ransaket hos mannen og gjorde et gigantbeslag av overgrepsbilder og filmer.

ADRESSA PLUSS: 50-åring chattet om et barn som gråt under overgrep

ADRESSA PLUSS: Filmet overgrep mot 12-åring

Politiet i Sør-Trøndelag karakteriserer saken som den største overgrepsbildesaken de noen gang har hatt. Det skal være snakk om millioner av bilder og tusenvis av filmer.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.