«Jeg får skikkelig vondt i mammahjertet mitt»

Kvinne fant gråtende gutt på lekebutikk på Black Friday.

Kvinnen tok vare på gutten som hun så gråtende på kjøpesenteret. 

Saken oppdateres.

I innlegget på kjøpesenteret City Syd sin Facebook-side beskriver kvinnen hva som skjedde da hun fredag var ute og handlet. Da hun skulle handle på en lekebutikk på kjøpesenteret fikk hun øye på en gutt som kom nesten gråtende bort til kassa.

«De bak kassa spurte hvor foreldrene hans var og gutten forklarte (med tårer i øynene) at foreldrene var å handlet på andre butikker og at han måtte vente inne på lekebutikken imens, men at han nå nesten tisset på seg og måtte på do,» skriver kvinnen i innlegget.

Tok vare på gutten

Da kvinnen fikk øye på gutten tok hun ansvar og viste gutten hvor doen var og ventet på ham etterpå. Så fulgte hun gutten tilbake til lekebutikken.

«Da jeg betalte så sa de bak kassa at det skjedde titt og ofte at ungene ble satt igjen på lekebutikken mens foreldrene handlet på andre butikker,» hevder kvinnen i innlegget.

Professor Vebjørg Tingstad har tidligere sagt at det er uforsvarlig å forlate et lite barn på en lekebutikk. Hun mener barn må være rundt åtte-ni år før de kan forlates alene i en butikk.

- Vondt i mammahjertet

Episoden med gutten gjorde inntrykk på kvinnen, og hun ba om at kjøpesenteret publiserte innlegget for å si fra om at det ikke er greit at gutten var alene på lekebutikken.

«Jeg får skikkelig vondt i mammahjertet mitt når jeg tenker på denne gutten som ble etterlatt på en lekebutikk uten en sjans til å få kontaktet foreldrene da han måtte på do. Han var så fortvila, må ha vært skremmende blant alle disse fremmede menneskene som var på senteret i dag (Black Friday), stakkars,» skriver kvinnen i et innlegget.

Innlegget har fått mye respons på Facebook. Søndag formiddag er det delt over 600 ganger og over 850 personer har likt innlegget. Mange har også kommentert.

Honnør til kvinnen

Senterleder på City Syd, Finn Dybdalen, sier at han først og fremst vil gi honnør til kvinnen som tok seg av gutten.

- Det er bra at det finnes gode sjeler som tar vare på en stakkars pjokk. Vi vet ikke hva som skjedde i forkant og hvor foreldrene var, men folk er som regel veldig hjelpsomme hvis barn kommer bort, sier Dybdalen.

- Jeg vil gi en klapp på skuldra til henne og andre som ofrer seg en gang i blant for å ta vare på dem som kommer seg bort, fortsetter han.

På forsiden nå