På rekke og rad sitter andreklassingene dypt konsentrert over tegningen. De har bestemt seg for å lage en finest mulig tegning. Kanskje havner tegningen i Nisseposten. Det håper de i alle fall.

- Det er gøy. Vi liker å tegne, sier sjuåringene fra Dalgård. Det er nesten helt stille, selv om de visstnok til vanlig er en pratsom gjeng.

Se hva barna har tegnet til Nisseposten

Med trikken på juletur

2A fra Dalgård skole har tatt trikken til byen, besøker Nisseposten i Adressahuset og tegner nissetegning før de skal til Torvet og se på juletreet, krybba og julemarkedet.

- Vi har tatt byturen for å komme i julestemning. Det er fint med et avbrekk fra skolehverdagen, sier lærer Gunnar Huseby.

Nisseluer og gult hår

Her er flere tegninger med nissedamer i rød lue og langt gult hår, en brun hund har fått nisselue, og her er tegninger med nisse, juletre, hus og sol. Sanna Hage Karlsen har tegnet nissedame på grønt gress med snø i lufta og Casper Vigdal Laukholm har plassert en liten rund nisse på loftet med en lang stige ned til bakken.

- Det er ikke mange pakker igjen, sier han og viser fram tegningen der nissen bare har en pakke igjen i hånda.

Alle er velkommen

I Adressa er Hege Møllevik en av sjefene for Nisseposten. Hun forteller at det er mange som sender inn tegninger til Nisseposten, men at de også ønsker liv og røre i huset nå når Adressa er på plass i nytt bygg ved Bakke bru.

- En grunn til at vi flyttet til byen er å være mer tilgjengelig for folk. Da tenkte vi at Nisseposten er en koselig anledning. Vi har hus og plass til å ta imot folk, sier Hege Møllevik og oppfordrer både skoler og barnehager til å ta turen til Nisseposten. Huset er åpent for alle i vanlig arbeidstid mellom klokka åtte og 16.

Kan få tegningen i Nisseposten

- Det er bare å komme innom, og det er ikke nødvendig å ha avtale først. Vi spanderer nisselue, refleksmus og klementiner, sier hun. Hver dag blir noen av tegningene som blir sendt inn, eller blir laget av elever og barnehager som kommer på besøk, plukket ut til å komme i avisa eller på adressa.no. I tillegg blir mange av tegningene hengt opp i Adressahuset.

- Vi ønsker å gjøre dette til en førjulsaktivitet for skoler og barnehager. Vi i Adressa ønsker at det skal være folk her og at huset vårt skal være et møtested.