AtB kutter avganger i 15 av bussrutene

Se om du blir berørt av endringene.

15 av AtBs ruter får redusert antallet avganger fra 18. januar.  Foto: GLEN MUSK

Saken oppdateres.

18. januar kommer AtBs nye ruter for kollektivtransport i Trondheim. Der kommer det frem at tilbudet ved flere av selskapets ruter endres.

Totalt 15 av bussrutene vil få kutt sammenlignet med dagens avganger.

Kutter de tidligste avgangene

AtB opplyser overfor Adresseavisen at rutene 11 (Heggstadmyra/Sandbakken - Trolla), 15 (Migosenteret - Lade), 16 (Sandmoen - Ranheim), 17 (Dragvoll - St. Olav), 19 (Hurtigbåtterminalen - Sandmoen), 37 (Vikhammeråsen - Sentrumsterminalen), 47 (Sentrumsterminalen - Klæbu), 54 (Bratsberg - Sentralstasjonen), 55 (Sentralstasjonen - Rate), 60 (Sentralstasjonen - Strindheim), 63 (Strindheim - Ilsvika), 66 (Sentrumsterminalen via Jakobslia, Brundalen, Strindheim og tilbake) og 76 (Sentrumsterminalen - Spongdal) vil få redusert antallet avganger fra 18. januar.

- Én til to avganger vil bli kuttet, hovedsakelig gjelder dette de tidligste avgangene. Vi ser at det er begrenset bruk av de tidligste avgangene, derfor har vi valgt disse, sier plan- og driftssjef i AtB, Harald Storrønning.

LES OGSÅ: - Nå slutter jeg å ta bussen

Billettstatistikk for de siste fem årene er tatt i bruk under arbeidet for å avgjøre hvilke avganger som skal kuttes. I tillegg til de 13 rutene vil også avgangene for nattbuss til Byneset og Klæbu reduseres fra to til én.

Onsdag kan det i tillegg bli avgjort av fylkestinget at flere av billettprisene til busselskapet økes med ti prosent.

Økonomisk usikkerhet

- Det er usikkerhet knyttet til inntektene som gjør at AtB velger å kutte avganger. Vi sliter med å få økonomien til å gå i hop. Det er krevende forhold både på hurtigbåt og ferge, forklarer Storrønning.

LES OGSÅ: Foreslår 20 millioner kroner mer til AtB

Han legger til at selskapet har tatt så betydelige kutt på regionstrafikken de siste to årene at det er ikke mer å ta innen det feltet.

- I så fall vil det bli samfunnsmessig uforsvarlig for vår del. Det er langt på vei et minimumstilbud slik det er i dag, og det må vi opprettholde, slår Storrønning fast.

Endrer stopp i sentrum

Av andre endringer som de reisende vil merke, er at stopptiden i sentrum vil reduseres for en rekke ruter.

Rute 3 (Lade - Sjetnemarka), 4 (Lade - Heimdal), 5 (Dragvoll - Buenget), 6 (Værestrøa - Flatåsen), 7 (Vikåsen - Romolslia), 8 (Risvollan - Stavset), 9 (Dragvoll - Lundåsen), 11 (Heggstadmyra - Trolla), 18 (Vikåsen - Havstad), 22 (Tyholt - Vestlia) og 63 (Strindheim - Ilsvika) har i dag et opphold i sentrum. Dette vil nå gjøres om til et vanlig stopp der passasjerer slippes av og på i stedet for en pause på noen minutter.

LES OGSÅ: Gjorde billettendringer uten lov: Nå må AtB gjøre helomvending

- På den måten vil vi få en raskere gjennomfart i sentrum. Det vil bli en kjempefordel for de reisende, og lettere å forholde seg til med sanntidsløsningene våre på mobil og skjermer ved holdeplassene, sier Storrønning.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå