Påkjørt fotgjenger brukte refleks

Kvinnen som ble nedkjørt i et fotgjengerfelt på Bromstad, brukte refleks. Tilstanden er ikke lenger livstruende.

Nedkjørt: Dagen etter at en kvinne ble påkjørt og hardt skadet i et fotgjengerfelt i Kong Øysteins vei holdt politiet trafikkontroll. 

Saken oppdateres.

Ulykken skjedde på ettermiddagen onsdag 18. november i Kong Øysteins vei, ikke langt unna Plantasjen.

LES OGSÅ: Syklist bes melde seg

- Det er ennå for tidlig å si noe om utfallet av skadene, som beskrives som omfattende. Skadene er ikke lenger livstruende. 76-åringen ligger fortsatt på St. Olavs Hospital, opplyser fagleder Frank Nygård ved Sentrum politistasjon.

Mørkt på stedet

Det er gatelys ved ulykkesstedet, men selve fotgjengerfeltet er dårlig opplyst. Ifølge Nygård har bilføreren, som er i midten av 20-årene, fortalt i avhør at han ikke oppdaget kvinnen i fotgjengerfeltet før det var for sent. Han rakk ikke å bremse eller svinge unna. Kvinnen bar imidlertid refleks.

LES OGSÅ: Politiet etterlyser flere vitner til fotgjengerulykke

Førerkortet til føreren av ulykkesbilen er beslaglagt. Men han er ikke formelt siktet for å ha gjort noe straffbart i forbindelse med hendelsen. Det vil politiet ta stilling til når etterforskningen er avsluttet.

Ifølge faglederen vil bilføreren bli innkalt til nye avhør. I mellomtiden ønsker politiet å snakke med flere vitner.

Etterlyser syklist

- Det er spesielt en syklist vi ber melde seg. Han er tidligere etterlyst, og vi ser på ham som et særdeles viktig vitne. Han kan sitte på verdifulle opplysninger, sier Frank Nygård.

LES OGSÅ: Fartskontroll på Bromstad

Syklisten kan ha stått i ro ved fotgjengerfeltet da kvinnen ble påkjørt. Han blir av øvrige vitner beskrevet til å være rundt 50 år, hadde etnisk norsk utseende og var glattbarbert. Mannen var iført sykkelklær med grønn eller gul jakke og sykkelbukse. Trolig var han mellom 170 og 180 cm høy.

Venter på rapport

Han syklet på en offroad eller hybridsykkel med skivebremser.

LES OGSÅ: Syklist krasjet i bakken på Tyholt

Nygård sier det gjenstår en del etterforskning, først og fremst i form av vitneavhør. Politiet venter også på en rapport fra ulykkesgruppen i Statens vegvesen.

På forsiden nå