Jada, flotte skiforhold i Bymarka

- Det har vært en sløyfe der hele tiden, men nå har vi to, jubler Gry Haug Binde som er daglig leder for Trondhjems skiklubb.

Årets første skitur: Familien Resell/Nordsæter dro avgårde på skitur i dag, og tok sjansen på å gå fra Storsvingen. 

Saken oppdateres.

- Folk må ikke la seg lure av at det regner eller sludder i sentrum, for da snør det gjerne på Skistua, sier Binde og henviser til webkameraet de har plassert på veggen og som ligger på hjemmesiden til skiklubben slik at alle kan følge med på om nedbøren kommer som snø.

LES OGSÅ: Vinterføret kom til Trøndelag i natt

Årets første skitur

Familien Nordsæter/Resell var blant de første som parkerte i Storsvingen andre juledag, klare for skitur. Hele familien, og spesielt barna Berit (15) og Nils (12), som begge går aktivt på ski, har ventet lenge på dette.

- Dette var på tide, og det er vel rundt fem minusgrader, så jeg tar bare litt tørrvoks over det gamle klisteret til a mor så er vi i gang, sier Ola Resell menes han smører skiene og understreker at det er ikke mer snø enn det må være.

- Hvor langt skal dere gå?

- Vi får se hvor langt vi kommer, men prøver å gå noen runder, og vi har svigerforeldre som ordner maten hjemme slik at vi kan være ute en stund, smiler Resell.

- Bare det er snø er det glede i huset, og det er greit å få trimme litt før vi hiver inn på julekakene, sier Mette Nordsæter.

- Vi var ute og syklet i går, det ble julesykkeltur istedenfor juleskitur, supplerer Berit og Nils, før hele familien legger i vei.

LES OGSÅ: Skiføret kom i natt

Halvfullt på parkeringsplassen

Litt lenger opp, på Henriksåsen, ble parkeringsplassen raskt fylt opp av biler med håpefulle skiløpere etter hvert som snøføyka ga seg.

- Dette blir årets første skitur, sier Lars Arne Bø og Grete Flemmen som sammen med barna Kaja (8) og Johanne (5) har kurs mot skiløypene. De har hytte på Oppdal og har vært på ski i alpinbakken, men det er årets første langrennstur for alle fire.

- Det har vært noen kaotiske timer før vi kom oss ut nå, det tar litt tid å finne frem alt utstyret igjen, men nå er vi her.

Kristin Tynnes Vågen tok med seg ski fra Oslo da hun dro hjem til Trondheim på juleferie, og jammen ble det ikke skitur andre juledag.

- Jeg håper det har kommet nok snø til at det er gode løyper, for dette har jeg gledet meg veldig til. Litt optimistisk var jeg kanskje da jeg dro med meg ski hit, så jeg ble så glad da jeg våknet i morges og oppdaget at det hadde kommet så mye snø, sier Vågen før hun dro av gårde ut fra Henriksåsen.

LES OGSÅ: Rekordvarm julekveld i Trondheim

Gode løyper

Håkon Grøtte (17) og Martin Buvarp (17) er begge aktive skiløpere for Byåsen idrettslag og var tidlig ute for å teste den etterlengtede snøen i Bymarka.

- Det var helt greit, mye snø, og bra oppkjørt, forholdene tatt i betraktning, sier Buvarp som har vært mye i Meråker for å gå på ski så langt i sesongen. I Trondheim har rulleski vært et bedre alternativ hittil.

- Det var helt fint, men best å gå klassisk i dag, i og med at sporene var greit satt. Det var litt verre med skøyting, men det blir vel bedre utover hvis det kommer litt mere snø. Dugnadsgjengen har gjort en veldig bra jobb med løypene, sier Grøtte.

Begge har ventet lenge på snøen og gått på rulleski fordi det har vært isete i løypenettet i lang tid.

- Hvordan er det å være aktiv skiløper fra Trondheim når snøen har uteblitt så lenge?

- Det blir litt dårligere med skigåing, men vi må bare gjøre det beste ut av det. Det blir mye løping og barmarkstrening, og så blir det noe reising. Og det blir spennende å se når vi kommer skikkelig i gang med rennene, supplerer Grøtte.

LES OGSÅ: Landene med aller best vær i verden

Dugnadsgjeng står for løypene

En fast gjeng, løypelaget fra Trondhjems skiklubb, har hatt dugnad hver dag i julen for å gjøre det mulig for folk å komme seg ut på ski.

- De har hentet snø og spadd på snø i en liten sløyfe. De to sløyfene vi har åpne i dag har løypegjengen kjørt med skooter og sporlegger, en litt kortere og en litt lengre, sier Binde som har anbefalt folk å kjøre opp til Henriksåsen fordi det har vært mye is i løypene fra Storsvingen.

- Endelig noe som ligner en normal skidag?

- Ja, det var en trist julaften værmessig sett, med regn og vind. Og jeg ser på værmeldingen at det skal bli kaldere, men det blir ikke noe mer nedbør med de første dagene. Men det betyr i alle fall at den snøen som kom nå blir liggende.

- Og vinter blir det, det vet vi jo, smiler Binde.

Ut på tur: Hele familien Bø/Flemmen er klare for Bymarka og en tur i løypene. 

Ut på tur: Hele familien Bø/Flemmen er klare for Bymarka og en tur i løypene. 

Endelig skiføre: Håkon Grøtte og Martin Buvarp går begge aktivt for Byåsen idrettslag og har ventet lenge på gode løyper i Bymarka. 

Endelig skiføre: Håkon Grøtte og Martin Buvarp går begge aktivt for Byåsen idrettslag og har ventet lenge på gode løyper i Bymarka. 

Tok med ski på juleferie: Kristin Vågen Tynnes (i midten) tok med seg ski fra Oslo og ble gledelig overrasket da snøen kom andre juledag. 

Tok med ski på juleferie: Kristin Vågen Tynnes (i midten) tok med seg ski fra Oslo og ble gledelig overrasket da snøen kom andre juledag. 

Hurra, det snør: Daglig leder for Trondhjems skiklub, Gry Haug Binde, jubler for snøen som kom i natt og i dag. 

Hurra, det snør: Daglig leder for Trondhjems skiklub, Gry Haug Binde, jubler for snøen som kom i natt og i dag. 

På forsiden nå