Prisen skal hedre personer som viser fram Trondheims-regionen ved å bidra til at arrangement, konferanser, fagmøter eller kongresser blir lagt til Trondheim.

– Harald Arnljot Øye er et glimrende eksempel på hvor viktig ildsjeler med stor entusiasme er for Trondheim, sier ordfører Rita Ottervik i en pressemelding.

I fjor ble det delt ut fire døråpner-priser. Hedersprisen gikk til Stein Kaasa, professor og viseadministrerende direktør ved St. Olavs Hospital. Kaasa leder et av de største palliative nettverkene i verden. Roald Bergstrøm, John Krogstie og Helge Tiller fikk Årets døråpner for sitt engasjement i byen.

Stor konferanse

Øye har spilt en sentral rolle i moderniseringen av aluminiumsindustrien i Norge, noe han også har fått internasjonal anerkjennelse for. Juryen legger vekt på at det først og fremst er gjennom konferansen International Course on Process Metallurgy of Aluminium han har bidratt til å gjøre Trondheim verdenskjent. Gjennom 34 år har over 2700 deltakere fra 256 selskap og 56 forskjellige land deltatt og besøkt Trondheim.

Juryen trekker også frem at 81-åringen «har brukt Trondheims-regionen for «alt det er verdt» i sin omtale og innsalg av kursene, med omvisning på Universitetets laboratorier, sightseeing i Trondheim, og flere arenaer for sosialisering og markedsføring av Trondheim og NTNU».

Samarbeidspris

Døråpnerprisen er et samarbeid mellom Trondheim kommune, Visit Trondheim og Sparebank1, og prisen deles ut for andre gang.

Fra 30. mai til 3. juni arrangeres den 34. konferansen i Trondheim med en rekke internasjonale foredragsholdere.