Oppbevarte 12 huggormer – vedtok forelegg på 10 000

Kvinnen som oppbevarte 12 huggormer i et glassbur i leiligheten, har vedtatt et forelegg på 10 000 kroner.

Eksotisk: Politiet beslagla i august 2014 12 huggormer eller huggormyngel i en leilighet på Møllenberg. Her er de fotografert i dyrestallen til Falck. 

Saken oppdateres.

28-åringen var også tiltalt for å ha vært i besittelse av 23 gram amfetamin. Men da saken gikk for Sør-Trøndelag tingrett onsdag, forelå fortsatt ikke analyseresultatet fra Kripos.

Dermed trakk aktor, politiadvokat Heidi Melø, tiltalepunktet, som isolert sett var et av de mest alvorlige forholdene i tiltalebeslutningen.

LES OGSÅ: Oppbevarte 12 huggorm hjemme i leiligheten

Syntes synd på slangene

Det var da politiet i august 2014 skulle ransake leiligheten på Møllenberg i en helt annen sak at de 12 huggormene ble funnet i et glassbur. Kvinnen har fortalt at hun hadde sett slangene da hun var på besøk i en annen leilighet. Hun fryktet at de ikke fikk godt nok stell og tok dem derfor med seg.

28-åringen har forklart at hun hadde planer om å levere slangene videre til Mattilsynet eller viltnemnda. Men før hun kom så langt, dukket politiet opp i leiligheten hennes.

LES OGSÅ: Se! Boasneglen spiser brunskogsneglen!

Usikker opprinnelse

Det har vært usikkert hvor huggormene stammer fra, det var en stund mistanke om at de kom fra utlandet. Mattilsynet kontaktet Miljødirektoratet, og til slutt skal slangene ha blitt avlivet. Hadde man vært helt sikker på at huggormene var hentet inn fra norsk natur, kunne de ha blitt satt ut igjen.

Politiet tilbød kvinnen å bli ferdig med saken i form av et forelegg eller bot i mars i fjor. Men da hun nektet all straffskyld, ble saken berammet for retten.

LES OGSÅ: Vil radiomerke huggorm i Bymarka

Etter 40 minutters forhandlinger onsdag, rådet forsvarer Terje Engebretsen klienten til å vedta forelegget på 10 000 kroner, for å få saken ut av verden. Og den anbefalingen etterkom hun.

Kunne ikke bevise

Med hensyn til de påståtte 23 grammene amfetamin, hevder tiltalte at det ikke dreier seg om noe narkotisk stoff. Da prøvene fra Kripos ennå ikke foreligger, måtte påtalemyndigheten bare trekke tiltalepunktet på grunn av bevisets stilling.

LES OGSÅ: Aldri før har huggormen vært så tidlig i Bymarka som i år

Forelegget omhandler også innbrudd i Studentersamfundet, tyveri av til sammen 30 brev fra diverse postkasser, oppbevaring av narkotiske tabletter og en mindre mengde amfetamin.

Ifølge dyrevelferdsloven og forskrift om fremmedartede dyr er det ikke lov å holde krypdyr i fangenskap.

Avlivet: Det ble antydet at slangene var importert fra et øst-europeisk land, og til slutt skal de ha blitt avlivet. 

Avlivet: Det ble antydet at slangene var importert fra et øst-europeisk land, og til slutt skal de ha blitt avlivet. 

På forsiden nå