- Vi vil ha forskjellige folk i politiet

Onsdag åpner sentrum politistasjon i Trondheim dørene for interesserte. Nattpatruljen-Olav kan friste med fysiske tester og informasjon om livet som politi.

Olav Skarsem og Ali blir å finne på onsdagens «åpen dag» på sentrum politistasjon.   Foto: Politiet

Saken oppdateres.

Dørene åpner klokken 17.30 og folk kan komme og registrere seg frem til 18.00, når dørene stenges. Arrangementet er ferdig klokken 20.30.

En av dem som skal delta på arrangementet er politibetjent Olav Skarsem, kjent fra programmet «Nattpatruljen» som går på kanalen MAX. Han sier de retter seg mot dem som vurderer å søke opptak på politihøgskolen, og håper alle typer folk stikker innom.

- Vi ser etter folk som er motiverte. Politiet skal også representere ett snitt av befolkningen, så det er viktig at vi har forskjellige folk i politiet, sier Skarsem.

Informasjonsmøte

Arragementet starter med et informasjonsmøte. Der vil blant annet to studenter snakke om henholdsvis studiene ved politihøgskolen og det å være i praksis i politidistriktet. Det vil også komme en politibetjent fra Heimdal, som skal snakke om det å være fremmedkulturell i politiet. Etter informasjonsmøtet kan man ta en prat med representanter fra blant annet hundetjenesten, krimteknisk avdeling og operativ tjeneste.

Du kan også ta noen fysiske tester, som er knyttet opp mot opptakskravene til politihøgskolen.

15-16 ungdommer

I forrige uke holdt Stjørdal lensmannskontor et informasjonsmøte. Der dukket det opp 15–16 ungdommer fra Værnesregionen, meldte Stjørdalens Blad.

- Ut ifra søkermengden de siste årene, så trodde vi ikke at det skulle komme så mange som det gjorde. Veldig gledelig, sa politioverbetjent Arne Henrik Ulvin til Stjørdalens Blad.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.

På forsiden nå