Høye brøytekanter tar sikten fra sjåførene

Afrim Imeri mener at snøen må vekk fra de verste punktene.

Saken oppdateres.

Det store snøfallet den siste tiden har ført til høye brøytekanter og dårlig sikt for sjåførene. Afrim Imeri kjører daglig på Kattem, og kan fortelle om svært dårlig sikt.

- Det er dårlig sikt begge veier, så man må langt ut i veien for å se. I verste fall kan det føre til ulykker, sier Imeri.

Snøen må vekk

Imeri mener at snøen må kjøres vekk fra de verste punktene slik at der blir bedre sikt og konflikter i trafikken unngås.

- Det er for stor brøytekant, det er såpass at det tar sikten. Det er viktig at den er bra, for å komme seg ut på veien og kjøre trygt, sier Imeri.

- Jobber fortløpende

Hussein Abdullahi Ali, vaktleder vei for Trondheim kommune, sier at han synes det er trist at folk opplever at sikten ikke er godt nok. Men opplyser at de arbeider fortløpende med å klargjøre sikten.

- På grunn av snømengden som har kommet den siste tiden, har arbeidet med å rydde opp tatt lengre tid. Dette er veldig synd, men vi jobber fortløpende med å komme i mål, sier Ali. 

Les også: Reddet dompap fra brøytebildøden

Les også: Derfor må brøytebilen kjøre i 40 kilometer i timen

Ali forteller at de bruker alle tilgjengelige ressurser på å brøyte veien, slik at den i første omgang er kjørbar.

- Så lenge det snør, blir det vanskelig å holde veien kjørbar, og samtidig klargjøre sikten. Men dette jobber vi fortløpende med, slik at vi kommer i mål.

Ali forteller at busstraseer, og gang og sykkelsti blir prioritert, slik at barn ikke havner i veien.

- Håper at folk har forståelse for at vi må prioritere dette i førstegang.

Les også: Melhuskvinne klaget på at det ikke var brøytet foran brøytebilen

På forsiden nå