Fredag ettermiddag fikk politiet melding om skadeverk på legevakta i Trondheim. En pasient var misfornøyd med legevakta og raserte venterommet og kiosken ved siden av med et jernrør. Ingen personer ble fysisk skadd, men både ansatte og pasienter fikk seg et skikkelig støkk.

- Det var nok et sjokk for enkelte. Det var en skremmende og truende situasjon, sier enhetsleder Gustav Østerberg Øverli ved legevakta på St. Olavs Hospital i Trondheim.

- Snarrådig opptreden

En sykepleier satt og snakket med en pasient i et avlukke i forkant av resepsjonen da mannen i 20-årene gikk løs på inventaret.

- Da mannen gikk amok, tok han seg inn i dette avlukket, men heldigvis klarte en snarrådig sykepleier å dra pasienten i sikkerhet inn gjennom luka til ekspedisjonen, forteller Østerberg Øverli.

- Det er ikke noe rart at ansatte og pasienter blir rystet og preget av en sånn hendelse. Det var ganske voldsomt. Men vi har snakket med de ansatte, og vi har også vært i kontakt med pasienten som ble dratt gjennom luka, forteller han.

- Vil koste en del

Han oppfordrer at besøkende som ønsker å ta en prat tar kontakt dersom de ønsker det.

Legevakta fikk en god del skader, men enhetslederen vet foreløpig ikke hvor stor regningen blir.

- Det er ikke gjort noe taksering ennå. Men vi måtte ha arbeidere på helligdager. Det kommer til å koste en del. Vi fikk heldigvis raskt ryddet og reparert en del av det som hadde blitt ødelagt, forteller han.

Det gjenstår likevel en del reparasjoner. Blant annet må man få reparert luka på resepsjonen. Nå brukes det en kloss for å holde luka stengt og åpen.

- De ansatte har gjort en formidabel innsats. Vi fryktet at det skulle bli kø, men det var ikke så mye besøk i påska.

Løslatt samme kveld

Mannen som raserte legevakta ble tatt med til Sentrum politistasjon. Han ble avhørt og erkjente de faktiske forhold. Han ble løslatt fra arresten klokka 22.00 fredag kveld.

- Siktede i saken har forklart at skadeverket ble utført fordi han ikke ble henvist til ønsket behandling av legen som undersøkte han. Han skal ha rusproblemer og ønsket innleggelse for å få bukt med disse, forklarer politiførstebetjent og fagleder vinning, Pål Berg, i Trøndelag politidistrikt.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Mannen i 20-årene var også inne på kiosken ved legevakta og gikk løs på hyllene der. Foto: Kim Nygård
Foreløpig er det uklart hvor dyrt det blir å reparere alt som ble rasert. Foto: Kim Nygård